Αγορές

Citigroup: Προβλέπει εκτίναξη του χρυσού στα 3.000 δολ ανά ουγκιά

Η καταγραφή νέων ιστορικών υψηλών για τον χρυσό προβληματίζει πολλούς αναλυτές

Σε δυσθεώρητα ύψη και δη στις 3.000 δολάρια ανά ουγκιά θα φτάσει ο χρυσός το επόμενο εξάμηνο προβλέπει η Citigroup. Η τελευταία αναβάθμισε την εκτίμησή της για τις μέσες τιμές το 2024 στις 2.350 δολάρια, αναθεώρηση προς τα πάνω κατά 40% προς τα πάνω» στην πρόβλεψή τους για το 2025, στις 2.875 δολάρια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup, ο χρυσός θα κινηθεί κι άλλο προς τα πάνω λόγω των αυξανόμενων εισροών των επενδυτών εν μέσω προσδοκιών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τελικά τα επιτόκια, δήλωσε η Citigroup.

Η άνοδος του πληθωρισμού που βιώνει η παγκόσμια οικονομία τα τελευταία χρόνια αλλά κυρίως η εκτίμηση ότι δύσκολα θα υπάρξει γρήγορα μεγάλη αποκλιμάκωσή, βοηθάει στην άνοδο του χρυσού. Σε περιόδους πληθωριστικών πιέσεων το πολύτιμο μέταλλο προσελκύει επενδυτές που επιζητούν προστασία και ασφάλεια. Επίσης και η όξυνση των γεωπολιτικών εξελίξεων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή αυξάνει τη ζήτηση για το κίτρινο μέταλλο.

Η καταγραφή νέων ιστορικών υψηλών για τον χρυσό προβληματίζει πολλούς αναλυτές, καθώς θεωρούν ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις και τα μακροοικονομικά δεδομένα δεν δικαιολογούν τόσο μεγάλη άνοδο.

Oι γεωπολιτικές εντάσεις φαίνεται ότι δεν είναι πλέον αρκετές για να δικαιολογήσουν την τόσο μεγάλη άνοδο, εν μέσω έλλειψης οποιουδήποτε προφανούς λόγου για το ξαφνικό ράλι που ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου. Ο χρυσός έχει ενισχυθεί περισσότερο από 18% από τότε.Α

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu