Στο πλαίσιο της συνάντησης του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στελέχη Amazon Web Services αναδείχθηκε η σημασία των υπηρεσιών Υπολογιστικού Νέφους της AWS στην υποστήριξη καινοτόμων λύσεων
Με στελέχη της Amazon Web Services (AWS) στην Ελλάδα συναντήθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, με αντικείμενο την πρόοδο της επένδυσης του τεχνολογικού κολοσσού στη χώρα μας και την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας.
Στο πλαίσιο της συνάντησης αναδείχθηκε η σημασία των υπηρεσιών Υπολογιστικού Νέφους της AWS στην υποστήριξη καινοτόμων λύσεων και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, συζητήθηκαν προτάσεις για την αξιοποίηση εφαρμογών αναδυόμενων τεχνολογιών και τεχνητής νοημοσύνης με στόχο τον πλήρη εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για την ψηφιοποίηση του κράτους, υπογράμμισε τη σημασία της εποικοδομητικής αυτής συνεργασίας, η οποία αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» στο έργο που υλοποίησε και υλοποιεί η Κυβέρνηση.
Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021 -2027» του νέου ΕΣΠΑ και των άλλων διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει να κάνει εκτός από ένα ψηφιακό άλμα και ένα άλμα καινοτομίας στον τομέα της τεχνολογίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γάζα: Εκατοντάδες παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο για ιατρική φροντίδα
- Πατσαλίδης (ΕΚΤ): Ανθεκτική η οικονομία της Ευρωζώνης παρά τις γεωπολιτικές και εμπορικές προκλήσεις
- Ελβετία: Το λιώσιμο των παγετώνων απειλεί να εξαφανίσει χωριά των Αλπεων
- Κεντρική Μακεδονία: Πάνω από 600 παραβάσεις σε ελέγχους της τροχαίας
- Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τη Δευτέρα 04/08 σε 22 περιοχές της χώρας
- Ρωσία-Κίνα: Σε εξέλιξη το πρακτικό σκέλος των διμερών ναυτικών ασκήσεων στη Θάλασσα της Ιαπωνίας
- Πορτογαλία: Συναγερμός για τον κίνδυνο πυρκαγιών από σήμερα 03/08
- Δούκας: “Δε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις