Είναι πολλά τα όρια που πρέπει ακόμα να εξερευνήσουμε» στην τεχνητή νοημοσύνη, είπε ο καθηγητής Πληροφορικής του ΜΙΤ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στη μετασχηματιστική δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής Πληροφορικής του ΜΙΤ στο πλαίσιο σχετικής συζήτησης του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
«Δεν είμαι απαισιόδοξος απλώς μου αρέσει μερικές φορές να φέρνω αντιρρήσεις. Δεχόμαστε ότι έρχεται η αλλαγή και ότι θα πρέπει να την ακολουθήσουμε. Αυτή η επανάσταση έρχεται σε διαφορετικές φάσεις, αλλά η πιο πρόσφατη λαμβάνει χώρα τα τελευταία 15 χρόνια και έχει ξεκλειδώσει δυνατότητες που δεν είχαμε στο παρελθόν, από άποψη εικόνας και ομιλίας», είπε μεταξύ άλλων.
Ο καθηγητής του ΜΙΤ πρόσθεσε: «Υπάρχει μια ευκαιρία εδώ. Έχουμε τη δυνατότητα να ξεκλειδώσουμε και να εξάγουμε αξία. Τόνοι δεδομένων υπάρχουν στη διαχείριση των βάσεων και βέβαια τα εργαλεία για την εξαγωγή συμπερασμάτων προέρχονται από πολλή έρευνα που έχει γίνει στα πανεπιστήμια. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε πολλά πράγματα, όπως η πρόσβαση σε δυνατότητες που μας δίνει η ΑΙ. Και η επένδυση από εταιρείες είναι πολύ σημαντική. Να δούμε πώς θα επενδύσουμε σε αυτό. Να δημιουργήσουμε ταλέντα που θα ασχοληθούν με αυτά τα εργαλεία, θα πρέπει όλος ο πληθυσμός να είναι εξοικειωμένος με την ΑΙ. Είναι πολλά τα όρια που πρέπει ακόμα να εξερευνήσουμε».
«Πρέπει να αποφασίσουμε πώς μπορούμε να συμπληρώσουμε με την ΑΙ αυτά στα οποία είμαστε καλύτεροι. Το παραγωγικό ΑΙ βοηθάει όντας εκπαιδευμένο για να κάνει αυτή τη διανομή του υλικού. Στα όρια αυτής της διανομής υπάρχει το ενδιαφέρον. Διότι ο άνθρωπος κάνει, τελικά, την επιλογή», πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέχρι την κατανάλωση στα McDonald’s επηρέασε η πολιτική Τραμπ
- Επίθεση χάκερ και στα Harrods – Τρίτη βρετανική αλυσίδα που δέχτηκε κυβερνοεπίθεση
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις