Ελλάδα

Πάνω από 65 εκατ. ευρώ σε 64.261 δικαιούχους e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Ξεκίνησε ο γύρος των προγραμματισμένων πληρωμών για επιδόματα, εφάπαξ και άδειες μητρότητας

Συνολικό ποσό 65,03 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 64.261 δικαιούχων από σήμερα, Δευτέρα, έως και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026.

Το πακέτο αυτό των προγραμματισμένων πληρωμών υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μέσω του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Όσον αφορά τις καταβολές του e-ΕΦΚΑ, η αρχή γίνεται σήμερα με τη διάθεση 137.607,92 ευρώ σε 111 δικαιούχους για παροχές του πρώην ΟΑΕΕ.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα απορροφηθούν 17,5 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη 950 περιπτώσεων που αφορούν την έκδοση αποφάσεων εφάπαξ.

Την ίδια στιγμή, η ΔΥΠΑ διοχετεύει το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων στην αγορά εργασίας και την κοινωνική στήριξη. Συγκεκριμένα, 20 εκατομμύρια ευρώ κατευθύνονται σε 34.000 δικαιούχους τακτικών και λοιπών επιδομάτων ανεργίας, ενώ 21 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται σε 20.000 εργαζόμενους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

Επιπλέον, 5 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για 7.000 μητέρες που λαμβάνουν την επιδοτούμενη άδεια μητρότητας, και τέλος, 1,4 εκατομμύρια ευρώ θα αποδοθούν σε 2.200 συμμετέχοντες σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu