Μετά την επίτευξη την προηγούμενη εβδομάδα υψηλών επιπέδων τελευταίων 15 ετών
Με πτώση 0,48% στις 1.868,02 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025. Ηταν η δεύτερη στη σειρά ημέρα της διορθωτικής πτωτικής κίνησης μετά την επίτευξη υψηλών επιπέδων τελευταίας 15ετίας την προηγούμενη εβδομάδα. Ο μήνας Ιούνιος πάντως έκλεισε με άνοδο 2,01%, καθώς στη διάρκεια του μήνα ο Γενικός Δείκτης επανήλθε στα προηγούμενα υψηλά έτους και πέτυχε νέα μέγιστη τιμή, επιτυγχάνοντας νέα υψηλά επίπεδα 15ετίας.
Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από μεικτές τάσεις στα blue chips, αλλά επηρέασε σημαντικά η αποκοπή του μερίσματος της εταιρείας Τιτάν. Η μετοχή υποχώρησε 6,34% και έκλεισε στα 38,4 ευρώ αλλά ήταν υπό διαπραγμάτευση χωρίς το μέρισμα των 3 ευρώ ανά μετοχή.
Ουσιαστικά η εγχώρια αγορά ακολούθησε την επίσης διορθωτική κίνηση της Ευρώπης, όπου ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 λίγο πριν τις 18.00 (περίπου μία ώρα πριν το κλείσιμο) είχε απώλειες 0,38% στις 541,6 μονάδες. Την ίδια περίπου ώρα η Wall Street είχε ανοίξει με μικρά κέρδη.
Αλλες μετοχές που υστέρησαν ήταν του ΟΠΑΠ που είχε πτώση 1,18%, της Εθνικής Τράπεζας με πτώση 1,41% της Metlen -0,95%. Μικρότερη πτώση είχαν οι μετοχές του ΟΤΕ με -0,43% και της ΔΕΗ -0,29%. Πειραιώς και Alpha Bank έμειναν στα ίδια επίπεδα.
Με άνοδο κινήθηκαν ο ΑΔΜΗΕ +1,93%, από τις τράπεζες η Eurobank +0,55% και από από άλλους κλάδους η Jumbo +0,55%, τα Ελληνικά Πετρέλαια +0,24% και η Cenergy +0,51%.
Ιδιαίτερη κινητικότητα με άνοδο της τιμής επέδειξε η Ιντραλότ με συναλλαγές 2,1 εκατ. τεμαχίων και άνοδο 3,2%.
Υψηλές συναλλαγές και άνοδο είχε και η μετοχή της Alter Ego Media. Ο τίτλος ενισχύθηκε 1,81% με συναλλαγές 152.404 τεμαχίων.
Η αξία των συναλλαγών ξεπέρασε τα 215 εκατ. ευρώ με το 53% αυτών να συγκεντρώνονται στις τράπεζες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάρος: Προσφυγή στα δικαστήρια για ανέγερση ξενοδοχείου στο «Πίσω Λιβάδι»
- Vitex (Αφοί Γιαννίδη): Ρεκόρ πωλήσεων αλλά οι επισφάλειες μείωσαν τα κέρδη
- ElvalHalcor: Υπερκάλυψη 2,75 φορές στην αύξηση κεφαλαίου των 250 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με το βλέμμα σε σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν και τεχνολογία
- Πράσινο φως από Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το νέο «Καραϊσκάκη» του Μαρινάκη
- Χαβιέ Τέμπας κατά FIFA: «Καταστρέφει την ποδοσφαιρική βιομηχανία, να παραιτηθεί ο Ινφαντίνο»
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. 22 – 07 – 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 22 – 07 – 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








