Συμφωνία με τη Selath Holdings στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, που προβλέπει ότι ο επενδυτής θα αποκτήσει τουλάχιστον το 10% των μετοχών της δεύτερης, με «πλαφόν» επένδυσης τα 395 εκατ. ευρώ, ανακοινώθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο.
Η Selath θα χρηματοδοτηθεί από επενδυτικά κεφάλαια τα οποία «συμβουλεύει» η CVC Advisers Greece S.M.S.A. και/ή οι θυγατρικές της.
_x000D_
Ειδικότερα:
_x000D_
Με βάση τους όρους της Συμφωνίας Cornerstone, ο Επενδυτής έχει συμφωνήσει να εγγραφεί για την αγορά εκδοθησομένων κοινών μετοχών του Εκδότη με συνολική δέσμευση που δεν θα υπερβαίνει τα Euro 395,0 εκατομμύρια, εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, περιλαμβανόμενου του ότι η τιμή διάθεσης των εκδοθησομένων μετοχών δεν θα υπερβαίνει τα Euro 9,00 ανά εκδοθησομένη κοινή μετοχή. Επιπροσθέτως, δυνάμει της Συμφωνίας ο Εκδότης έχει συμφωνήσει, ότι, με την επιφύλαξη των όρων που έχουν περιληφθεί σε αυτή, ο Επενδυτής θα έχει εγγύηση κατανομής του αριθμού κοινών μετοχών που απαιτείται, ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου να έχει στην κατοχή του τουλάχιστον το 10,0% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα ψήφου. Ο Επενδυτής θα λάβει τις εκδοθησόμενες μετοχές μέσω της Ιδιωτικής Τοποθέτησης εκτός Ελλάδας που θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, και ως τμήμα αυτής.
_x000D_
Ο Επενδυτής έχει δεσμευθεί να τηρήσει εξάμηνη περίοδο υποχρεωτικής διακράτησης μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, με την επιφύλαξη ορισμένων περιορισμένων εξαιρέσεων.
_x000D_
Όπως προβλέπεται από την εξουσιοδότηση που έχει δοθεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση, οι όροι της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας Cornerstone, υπόκεινται στην έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκδότη.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ: Απειλεί για δασμούς 200% στα φαρμακευτικά προϊόντα αλλά μετά από ενάμιση χρόνο
- Ο Τράμπ ζητά την άμεση παραίτηση του Τζερόμ Πάουελ
- Επεισόδιο στη Λιβύη: Έδιωξαν τον Πλεύρη και την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία για το Μεταναστευτικό
- Alpha Bank: Νέα εκτελεστική επιτροπή, με συμμετοχή του πρώην CEO της NOVA Π. Γεωργιόπουλου
- Με νέα συγκέντρωση απαντούν οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου στις διαρροές του υπουργείου Οικονομικών
- Εκθεση Κομισιόν για Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα: Πρόοδος αλλά και προκλήσεις
- Καταψηφίστηκε η άρση ασυλίας 14 βουλευτών της ΝΔ, που είχε μηνύσει η Καρυστιανού
- Νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ο Δημήτρης Καιρίδης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις