Όλοι «πανηγυρίζουν» με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Κυβέρνηση, παράγοντες, επενδυτές και γενικά «θιασώτες». Μάλιστα, πρόσφατα σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκθείαζε την «εκτίναξη» της συμμετοχής τους στο ενεργειακό μείγμα που ξεπέρασε το 80%.
Όμως, έρχεται μια «φωνή» και δείχνει την «μεγάλη εικόνα» της παραγωγής ενέργειας στη χώρα.
Χθες, η διοίκηση της Helleniq Energy, προανήγγειλε και νέες κινήσεις στον τομέα των ΑΠΕ μέχρι το τέλος του χρόνου, προτάσσοντας όμως ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης που θα δίνει έμφαση στην αποθήκευση, καθώς εκτιμάται ότι χωρίς αυτή η επέκταση στις ΑΠΕ μπορεί να γίνει επικίνδυνη.
Ο Ανδρέας Σιάμισιης, δήλωσε ότι η Helleniq Energy θα κινηθεί πολύ προσεχτικά στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, με σκοπό να αναπτυχθεί σωστά χωρίς να χαθούν λεφτά. Ο κίνδυνος όπως άφησε να εννοηθεί προέρχεται από την υπερπαραγωγή των ΑΠΕ που οδηγεί μαζικά τους τελευταίους μήνες σε περικοπές έργων για να εξασφαλιστεί η ευστάθεια του συστήματος.
«Το να επενδύσουμε επιπλέον 500 εκατ. δηλαδή 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα σε έργα ΑΠΕ είναι πλέον επικίνδυνο αν δεν υπάρχουν μπαταρίες, όταν βλέπουμε να πετιούνται από το σύστημα φωτοβολταϊκά τις ώρες της ημέρας με μεγάλη ηλιοφάνεια», ανέφερε ο κ. Σιάμισης.
Και τα λέει την ώρα που έχει ξεκινήσει ο «τρελός χορός του χρήματος» (κυρίως δανεικού ή… επιχορηγούμενου) γύρω από τις ΑΠΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η σιωπή του πρώην αντιπροέδρου Ζερβού στην Εξεταστική, είναι παραδοχή ενοχής
- Στάσσης (ΔΕΗ): «Τα data centers δημιουργούν σημαντική νέα ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας»
- Λαγκάρντ: Δεν μπορώ να κηρύξω το τέλος των μειώσεων επιτοκίων της ΕΚΤ
- ΟΠΑΠ: Τα βήματα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Allwyn και τη μεταφορά της έδρας στην Ελβετία
- Alpha Bank: Από 16 Οκτωβρίου σε διαπραγμάτευση οι 137.322 νέες μετοχές από το stock options
- Χρηματιστήριο: Νέα πτώση με 1,45% στις 2.056,86 μονάδες
- Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμα 157 εκατ. ευρώ σε Gucci, Chloe και Loewe για προκαθορισμό των τιμών μεταπώλησης
- ΔΝΤ: Κατεβάζει τον πήχη της ανάπτυξης στο 2% για την Ελλάδα το 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις