Στη Γερμανία, τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν σε 6,3 δισ. ευρώ την περίοδο
Η μητρική του Ομίλου ΟΤΕ, Deutsche Telekom, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του α’ τριμήνου. Tα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,98 δισ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μετά από μισθώσεις αυξήθηκαν κατά 5,8% στα 10,5 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο.
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 10,25 δισ. ευρώ.
Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας επωφελείται από την ισχυρή θέση της στις δύο κύριες αγορές της, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, οι οποίες αναπτύσσονται. Στις ΗΠΑ, η Deutsche Telekom ελέγχει την T-Mobile US, η οποία τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε υψηλότερα κέρδη ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο από τα αναμενόμενα.
Στη Γερμανία, τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν σε 6,3 δισ. ευρώ την περίοδο, ενώ το προσαρμοσμένο Ebitda (AL) αυξήθηκε κατά 3,5% σε 2,6 δισ. ευρώ, καθώς η αύξηση των πελατών συμβολαίων κινητής τηλεφωνίας με επώνυμα προϊόντα επιταχύνθηκε και η υπηρεσία MagentaTV πρόσθεσε αρκετούς νέους χρήστες.
Ο τομέας της Deutsche Telekom στην Ευρώπη συνέχισε να αναπτύσσεται, με οργανικό προσαρμοσμένο Ebitda (AL) ύψους 1,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση ρεκόρ 8,1% την περίοδο. Η εταιρεία επιβεβαίωσε προηγούμενη καθοδήγηση ότι το Ebitda (AL) θα είναι περίπου 42,9 δισ. ευρώ το 2024.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων Παρόχων Πιστοποίησης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ
- Εντυπωσιακές εικόνες πάνω από την Αθήνα: Δοκιμαστικές πτήσεις για την 25η Μαρτίου (Βίντεο)
- Δήμας: Εντείνονται οι εργασίες στη Διώρυγα της Κορίνθου με στόχο να ανοίξει τον Ιούλιο
- Ο Τραμπ εξετάζει να στείλει πεζοναύτες για την κατάληψη του νησιού Χαργκ στο Ιράν
- Η Unilever εξετάζει πώληση του κλάδου τροφίμων στη McCormick
- Euroleague: Πάνοπλος κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα ο ΠΑΟ (21:15)
- Η Ελβετία διακόπτει τις εξαγωγές όπλων προς τις ΗΠΑ λόγω του πολέμου στο Ιράν
- Εθνική Τράπεζα: Προαιρετική επιλογή του τύπου λογαριασμού από τους πελάτες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








