Το ενδιαφέρον από επενδυτές υπήρξε μεγάλο, καθώς πάνω από 700 έργα διαγκωνίζονται για τη fast track χορήγηση δέσμευση δυναμικότητας σε ΕΣΜΗΕ και ΕΔΔΗΕ
Με πάνω από 700 αιτήσεις από εταιρείες, σύμφωνα με μια αρχική εικόνα, έκλεισε την προηγούμενη Παρασκευή 31 Οκτωβρίου ο διαγωνισμός για την υλοποίηση merchant αυτόνομων μπαταριών με αμιγώς εμπορικούς όρους και μοναδικό κίνητρο την προτεραιοποίηση στην κατακύρωση ηλεκτρικού «χώρου».
Σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το ενδιαφέρον από επενδυτές υπήρξε μεγάλο, καθώς πάνω από 700 έργα διαγκωνίζονται για τη fast track χορήγηση δέσμευση δυναμικότητας σε ΕΣΜΗΕ και ΕΔΔΗΕ.
Με βάση, επίσης, πληροφόρηση από το ΥΠΕΝ, μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η ολοκλήρωση της αποδελτίωσης των αιτήσεων, για να ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα η αξιολόγηση των φακέλων, μια διαδικασία, η οποία αναμένεται να διαρκέσει αρκετά.
Σημειώνεται ότι κάθε επενδυτής μπορoύσε να καταθέσει αιτήσεις για έργα πάνω από τα 250 Μεγαβάτ του ορίου αντισυγκέντρωσης, επιλέγοντας στη συνέχεια από τις λίστες προτεραιότητας ποιες υποψήφιες μπαταρίες θα αφαιρέσει για να ικανοποιήσει το πλαφόν.
Yπενθυμίζεται, επίσης, ότι αυτή η πρόσκληση στηρίχθηκε αποκλειστικά σε αδειοδοτικό πριμ, με στόχο την επιτάχυνση υλοποίησης έργων σε ορίζοντα 18 μηνών από τη χορήγηση όρων σύνδεσης.
Οι προϋποθέσεις είναι αυστηρές, μεταξύ των οποίων, οι αδειοδοτημένες περιβαλλοντικά μονάδες, η εξασφαλισμένη έκταση εγκατάστασης με δεκαετή μίσθωση, η τραπεζική προέγκριση δανείου ή ίδια κεφάλαια αλλά και εγγυητικές επιστολές που ξεκινούν από 50.000 ευρώ/MW και φτάνουν τα 200.000 ευρώ/MW, ανάλογα με το δίκτυο σύνδεσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Να τα «γυρίσει» προσπάθησε ο Στρατάκος για το «ποιος τις γ… τις εγκυκλίους;» που έλεγε στον «Φραπέ»
- Κόντρα Δούκα – Μπακογιάννη για τα πατίνια
- ΕΥΔΑΠ: Επέκταση της αρμοδιότητάς της σε Εύβοια, Βοιωτία και Φωκίδα
- FLEXOPACK: 21 στελέχη συμμετείχαν στο Stock Option Plan
- Αλλάζω θερμοσίφωνα: Αυξάνεται κατά 423 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για το πρόγραμμα
- ΗΠΑ: Συρρίκνωση της μεταποίησης τον Οκτώβριο για 8ο συνεχόμενο μήνα
- Dimand: Παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ η Ξένια Καζόλη
- Χρηματιστήριο: Ανακατάληψη των 2.000 μονάδων με άλμα 4,04% από τη ΔΕΗ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








