Ελλάδα

Διατλαντική Συνεργασία: Μητσοτάκης και Γκιλφόιλ στο Ζάππειο για τις εργασίες της 2ης μέρας (Βίντεο)

Financialreport.gr

Συνεχίζονται οι εργασίες της Συνόδου για την Ενέργεια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ βρέθηκαν στο Ζάππειο για τις εργασίες της 2ης μέρας της Διατλαντική Συνεργασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου, υπογράφηκε μια ιστορική συμφωνία μεταξύ της αμερικανικής ExxonMobil και των ελληνικών Energean και HelleniQ Energy για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Βόρειο Ιόνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμφωνία ExxonMobil, Energean και HelleniQ Upstream για είσοδο της ExxonMobil στο Block 2 στο ΒΔ Ιόνιο

Η ExxonMobil αποκτά 60% της παραχώρησης

Σε χτεσινό του μήνυμα ο Πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής».

Η διήμερης σύνοδος (6-7 Νοεμβρίου) συγκεντρώνει ισχυρό διεθνές ενδιαφέρον, με τη συμμετοχή τεσσάρων Αμερικανών υπουργών25 Ευρωπαίων ομολόγων τους και εκπροσώπων 17 πολυεθνικών ενεργειακών εταιρειών, ενώ στο επίκεντρο τίθεται η ενεργειακή ασφάλεια της ΝΑ Ευρώπης και η σταδιακή απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο έως το 2027.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu