Ο διευθυντής σύνταξης τουPolitico, Τζαμίλ Αντερλίνι μέσα από τη στήλη του Politico Confidential (Politico Εμπιστευτικό) επανέρχεται και σχολιάζει το ζήτημα της παρέμβασης του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, σχετικά με το άρθρο της δημοσιογράφου Νεκταρίας Σταμούλη για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.
Κάνει λόγο για «ντροπιαστική μεταχείριση» και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να «να κάνει πολύ περισσότερα για να υποστηρίξει τις αξίες της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου που ισχυρίζεται ότι ασπάζεται».
«Θέλω να αναφέρω στην επαίσχυντη μεταχείριση της συναδέλφου μου και συνεργάτιδας του Politico Νεκταρίας Σταμούλη. Μια γενναία και διακεκριμένη ρεπόρτερ με έδρα την Ελλάδα, η Νεκταρία δέχθηκε μπαράζ κακοποίησης αυτήν την εβδομάδα. Το βιτριόλι ενθαρρύνθηκε, αν όχι υποκινήθηκε, από λανθασμένες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και ανώτερων συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι σχεδόν σαν οι αρχές να αποφάσισαν να αποδείξουν το δίκιο του ρεπορτάζ της.
Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιογραφικής μου σταδιοδρομίας σε ένα αυταρχικό (που τείνει να είναι ολοκληρωτικό) κράτος (την Κίνα), γνωρίζω από πρώτο χέρι τους κινδύνους και τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι που τολμούν να διαπράξουν τη σωστή δημοσιογραφία. Είμαι περήφανος που η Νεκταρία δουλεύει σε εμάς και καλώ την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πολύ περισσότερα για να υποστηρίξει τις αξίες της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου που ισχυρίζεται ότι ασπάζεται».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Qualco: Στα 5,46 ευρώ η ανώτατη τιμή της δημόσιας προσφοράς για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Στόχευση στην αμυντική βιομηχανία (και) για τη Unisystems του ομίλου Quest – Διάψευση για Morris
- Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της Qualco για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ σταματούν άμεσα τις επιθέσεις στους Χούθι, συνθηκολόγησαν
- Ευρωαγορές: Απώλειες για τον DAX μετά την εκλογή Μερτς – Έκανε το 16Χ16 ο FTSE 100
- Γερμανία: Άνοδος στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων μετά την εκλογή Μερτς
- Στο Τέξας Παπασταύρου – Τσάφος για συναντήσεις με Chevron, ExxonMobil και Cheniere Energy
- Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μερτς: «Προσβλέπω στη συνεργασία μας»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις