Μπορεί να άρχισε με πολλές… υποσχέσεις για συνέχιση του ανοδικού του σερί, αλλά τελικά το κλείσιμο στο χρηματιστήριο Αθηνών απογοήτευσε, καθώς το “βάρος” των πιέσεων στην πλειονότητα των τίτλων το οδήγησε σε αρνητικά εδάφη και κάτω από την αντίσταση των 820 μονάδων.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,24% στις 815,10 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 815,03 μονάδων (-0,24%) και 827,68 μονάδες (+1,30%). Ο τζίρος ανήλθε στα 49,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 49 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 43 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,20%, στις 1.960,97 μονάδες, ενώ στο -0,36% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.132,63 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,22% στις 515,87 μονάδες.
Στο ταμπλο τώρα, η Λάμδα δέχτηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις σημειώνοντας απώλειες 2,18%, με τις Aegean, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank και ΑΔΜΗΕ να ακολουθούν με πτώση που ξεπέρασε το 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Σαράντης και Φουρλής.
Στον αντίποδα, μακριά από τα υψηλά ημέρας, αλλά με κέρδη 3,16% έκλεισε η Πειραιώς, με την Εθνική να ενισχύεται κατά 2,10% και τον Ελλάκτωρ κατά 1,28%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Jumbo, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Coca Cola, Titan και ΕΥΔΑΠ, με την Alpha Bank τελικά να κλείνει αμετάβλητη, μετά το ενδοσυνεδριακό +3,89%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι ασιατικές μετοχές υποχωρούν μετά το αδιέξοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν
- Τα Στενά του Ορμούζ και ο Λίβανος μπλοκάρουν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Wall Street: Ο δείκτης Dow Jones “εκτοξεύτηκε” σχεδόν κατά 900 μονάδες
- Magnapharm: Nέος παίκτης στα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής από τη Ρουμανία
- Η οικογένεια Δάκου με ιστορία 151 ετών ενώνει «Μύλους» και «Ήλιος» και γίνεται Dakos Food Industries για το επόμενο μεγάλο βήμα
- Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την εκεχειρία στον Λίβανο, παγώνοντας τις ελπίδες για αποκλιμάκωση με το Ιράν
- Κομισιόν: Κινεί διαδικασία και κατά της Ελλάδας για ελλιπή εφαρμογή της οδηγίας κατά του ξεπλύματος χρήματος
- Τυχεροπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Σε εξέλιξη μία ακόμη προσπάθεια σπίλωσης και παγίδευσής μου»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








