Το Πρωτοδικείο δικαίωσε τρεις προσφεύγουσες που είδαν να τους έρχεται λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ ύψους 11.402 ευρώ, λόγω διαρροής του μετρητή
Η διακοπή της παροχής νερού, ρεύματος και τηλεφώνου λόγω μη πληρωμής υπέρογκων λογαριασμών, που όμως δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα του καταναλωτή, συνιστά κατάχρηση και είναι αντίθετη στην καλή πίστη, σύμφωνα με δικαστική απόφαση.
Τη Δικαιοσύνη απασχόλησε η περίπτωση διακοπής παροχής νερού από την ΕΥΔΑΠ λόγω μη πληρωμής λογαριασμών κατανάλωσης, έπειτα από διαρροή νερού που γύριζε τρελά τον μετρητή.
Το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάνθηκε (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) ότι η διακοπή παροχής νερού για εκκρεμείς λογαριασμούς υπερβαίνει τα όρια της καλής πίστης και συνιστά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος. Με το σκεπτικό αυτό απαγόρευσε τη διακοπή υδροδότησης διαμερίσματος πολυκατοικίας μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής που έχουν καταθέσει οι καταναλωτές.
Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω απόφαση, πλέον των περιπτώσεων διακοπής της υδροδότησης λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων με την ΕΥΔΑΠ, καταλαμβάνει και τις ανάλογες περιπτώσεις διακοπής ρεύματος από τους παρόχους ενέργειας και γραμμής τηλεφώνου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Άλμα τετραετίας για τη μεταποίηση τον Ιούλιο – Στις 55,6 μονάδες ο δείκτης ISM
- Ιράν: Διαψεύδει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Μιλάμε μόνο με το Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Ράλι και νέα υψηλά με τράπεζες και άλλα blue chips
- Δραματικές ώρες στην Ψάθα: Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια – Συνεχείς εκκενώσεις μέσω του 112
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 04 – 08 – 2026
- Wall Street: Ισχυρή άνοδος με ώθηση από τις προσδοκίες αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
- Η Amazon εισέρχεται στο κλαμπ των 3 τρισ. δολαρίων με «καύσιμο» AI και cloud
- B2B ηλεκτρονική τιμολόγηση: Η αγορά σηκώνει «κόκκινη κάρτα» στο χρονοδιάγραμμα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








