Κανονικά θα λειτουργήσουν, από αύριο, 16 Σεπτεμβρίου 2021, όλες οι διαδικασίες της Διοικητικής, Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, καθώς και όλες οι διαδικασίες στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Κατά την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «για την ασφαλή πρόσβαση στο χώρο της Δικαιοσύνης και για την απρόσκοπτη είσοδο στα δικαστήρια, τις εισαγγελίες, τα στρατιωτικά δικαστήρια, τα έμμισθα και άμισθα υποθηκοφυλακεία, καθώς και στα κτηματολογικά γραφεία και υποκαταστήματα του φορέα ”Ελληνικό Κτηματολόγιο” και στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, δικαστικοί λειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, εργαζόμενοι, πολίτες, υποχρεούνται να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19».
Οι υποχρεώσεις αυτές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «καταλαμβάνουν και ανηλίκους άνω των 12 ετών, ενώ οι ανήλικοι από 4 έως 11 ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου 24ωρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα».
Όμως, κατ’ εξαίρεση, αρκεί η επίδειξη δήλωσης αποτελέσματος self-test για αυτοδιαγνωστικό έλεγχο που έχει διενεργηθεί σε χρονικό διάστημα 24 ωρών πριν από την είσοδο των φυσικών προσώπων στις ως άνω υπηρεσίες, στις εξής περιπτώσεις:
-Κατάθεση στα αστικά ή στα διοικητικά δικαστήρια, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα:
α) αίτησης προσωρινής δικαστικής προστασίας (ασφαλιστικά μέτρα, αίτηση αναστολής κλπ) με αίτημα προσωρινής διαταγής ή
β) αίτησης εκούσιας δικαιοδοσίας με αίτημα προσωρινής διαταγής ή
γ) αυτοτελούς αιτήματος προσωρινής διαταγής.
-Συζήτηση προσωρινής διαταγής
-Κατάθεση και συζήτηση αγωγών του άρθρου 22 του ν. 1264/1982
-Παράσταση πληρεξουσίων δικηγόρων, κατηγορουμένων και μαρτύρων ενώπιον εισαγγελέα ή και ανακριτή σε ποινικές υποθέσεις διαδικασίας αυτοφώρου, πλημμελημάτων και κακουργημάτων.
Τέλος, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση ότι τα πιστοποιητικά, καθώς και η δήλωση αποτελέσματος self-test, επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά, μέσω κινητής συσκευής του φυσικού προσώπου, στην είσοδο των ως άνω υπηρεσιών σε προσωπικό εταιρειών φύλαξης (security) ή σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό της εκάστοτε υπηρεσίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιστολή σε Βαρβέρη του ΕΦΚΑ γιατί χάνονται τα ένσημα των εργαζομένων
- Μετά τον Αργυρό και ο Θάνος Καλλίρης ιδρύει εταιρεία ακινήτων
- Data Center Olive στα Σπάτα: Ναι από το ΥΠΕΝ, μετά το όχι από τον Δήμο για το project των 300 εκατ. ευρώ
- Οι Συμβάσεις των Τεμπών και τα συστήματα ασφαλείας
- Ιδρύθηκε το «Ελληνικό Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης Α.Ε.»
- Αττική Οδός: Κανονικά η κυκλοφορία στη σήραγγα Λιοσίων την Παρασκευή από τις 6 π.μ.
- Metron Analysis: Στο 21,4% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Στο 70% η αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση
- «Βιολάντα»: Ο Τζιωρτζιώτης ρίχνει ευθύνες στον Παπαστεργίου – Τι απαντούν συνεργάτες του υπουργού
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








