Διευκρίνισε ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στις φορολογικές δηλώσεις
Την πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών να βρεθεί λύση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, διατύπωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας, που αναφέρθηκε σε ένα πλέγμα ανακουφιστικών μέτρων, που θα τεθούν σε ισχύ εντός του τριμήνου.
Παράλληλα, ο Χρίστος Δήμας διευκρίνισε ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στις φορολογικές δηλώσεις και ότι στις 15 Μαρτίου ανοίγει το σύστημα. Μάλιστα, υπογράμμισε πως θα επιβληθεί πρόστιμο στην ΑΑΔΕ εάν δεν είναι έτοιμο.
«Έχουμε νομοθετήσει συγκεκριμένη διαδικασία που αντιμετωπίζει πολλά ζητήματα», τόνισε ο κ. Δήμας διευκρινίζοντας ότι στην περίπτωση που φορέας αποστείλει πάνω από ένα ποσοστό ανακριβών στοιχείων, τότε τα φυσικά πρόσωπα που διοικούν τον φορέα θα πληρώσουν πρόστιμο. «Άρα υπάρχει και αυτό το αντικίνητρο ώστε να ελέγχονται σωστά οι δηλώσει», υπογράμμισε.
Τα οικονομικά κίνητρα, που δίνονται σε όσους καταθέσουν νωρίς τις φορολογικές δηλώσεις, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών είναι:
Από 15 Μαρτίου μέχρι 30 Απριλίου, η έκπτωση 4%.
Από 1η Μαΐου έως 15 Ιουνίου έκπτωση 3%
Τον τελευταίο μήνα, δηλαδή μέχρι 15 Ιουλίου η έκπτωση είναι στο 2%.
Στην ερώτηση εάν το σύστημα θα είναι έτοιμο ώστε να ξεκινήσουν οι δηλώσεις στις 15 Μαρτίου απάντησε ότι στην περίπτωση που δεν είναι, ο διοικητής της ΑΑΔΕ και οι υπόλοιποι διευθυντές θα έχουν και αυτοί πρόστιμο. «Έχουμε στενή συνεργασία με τον κ. Πιτσιλή και είμαι βέβαιος ότι το σύστημα θα είναι έτοιμο», είπε ο κ. Δήμας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στρατηγική στροφή της Τεχεράνης με επέκταση στο βεληνεκές των πυραύλων της
- Εκτάκτως στην Κρήτη κυβερνητικό κλιμάκιο για τις καταστροφές από την κακοκαιρία
- Nations League: Ραντεβού με την ιστορία στην Τούμπα για την Εθνική Ελλάδας
- Βαρύ το οικονομικό αποτύπωμα της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή σημειώνει η Αυστραλία
- Φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας από την ανατολική Ισπανία με δύο νεκρούς
- Νέο δελεαστικό τίμημα από την Intesa Sanpaolo για την απόκτηση της Monte dei Paschi
- Basket League: Στη Θεσσαλονίκη πέφτει η αυλαία της πρώτης αγωνιστικής
- Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση με τις ΗΠΑ διαμηνύει η Τεχεράνη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








