Οι Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι ο Τραμπ θα βυθίσει τις ΗΠΑ περισσότερο μέσα στην δίνη του χρέους
Σε δύο στρατόπεδα έχουν μοιραστεί και πάλι οι Αμερικανοί αναφορικά με την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο Ντόναλντ Τραμπ στη νέα του θητεία.
Ειδικότερα, οι Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι ο Τραμπ θα βυθίσει τις ΗΠΑ περισσότερο μέσα στην δίνη του χρέους ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι δεν συμμερίζονται τις ανησυχίες για την δημοσιονομική διαχείριση του νέου προέδρου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.
Ειδικότερα, το 62% των ερωτηθέντων – το 94% των Δημοκρατικών και 34% των Ρεπουμπλικανών- είπαν ότι είναι πιθανό οι πολιτικές του Τραμπ «να ωθήσουν το εθνικό χρέος των ΗΠΑ υψηλότερα» το οποίο αυτή τη στιγμή αγγίζει τα 35 τρισ. δολάρια.
Περίπου το 89% των Δημοκρατικών ερωτηθέντων δήλωσε ότι ανησυχεί πως το χρέος θα φτάσει νέα δυσθεώρητα ύψη, σε σύγκριση με το 19% των Ρεπουμπλικανών.
Οι εξαγγελίες Τραμπ για φορολογικές ελαφρύνσεις θα μπορούσαν να φορτώσουν 7,5 τρισ. δολάρια στο χρέος των ΗΠΑ την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με την Επιτροπή για τον Ομοσπονδιακό Προϋπολογισμό.
Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν περισσότερο για τις δημοσιονομικές επιλογές υπό τον Τραμπ, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι απαντούν ότι τα αυξημένα φορο-έσοδα από το 2017 είναι απόδειξη ότι η πολιτική του είναι ορθή.
Ο Τραμπ θριάμβευσε στις προεδρικές εκλογές αυτής της εβδομάδας, αφού υποσχέθηκε φορολογικές μειώσεις για επιχειρήσεις και εργαζόμενους καθώς και υψηλότερους δασμούς στα εισαγόμενα αγαθά μαζί με μαζικές απελάσεις μεταναστών, ενώ η ευρεία ατζέντα των Ρεπουμπλικανών περιλαμβάνει επίσης περικοπές δαπανών και μεταρρυθμίσεις στην ενεργειακή πολιτική.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χiaomi: Αύξηση 75,4% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη το β’ τρίμηνο 2025
- Eurostat: Στους 390.600 οι επαγγελματίες πυροσβέστες στην ΕΕ το 2024 – Δεύτερη σε αριθμό η Ελλάδα
- Βόλος: Προφυλακιστέος ο 40χρονος για την δολοφονία της 36χρονης συζύγου του
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Πάνω από 600 χιλιάδες αιτήσεις ΟΣΔΕ μέχρι σήμερα
- Τουριστικά καταλύματα: Μικρή αύξηση 2,6% του τζίρου το β΄τρίμηνο – Βουτιά 22,1% στην Σαντορίνη – Σε πτώση η εστίαση
- Plum: Κανόνας “Ηλιόλουστες Ημέρες” για την ενίσχυση της αποταμίευσης των Ελλήνων
- ΑΑΔΕ: Επιστρέφονται 43 εκατ. ευρώ από επενδύσεις που δεν ολοκληρώθηκαν
- Τραμπ: “Ξαναζεσταίνει” τις επαφές του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις