Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση μέρους των υψηλών κερδών που σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 4,64%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 837,41 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,69%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 857,92 μονάδες (+0,72%) και κατώτερη τιμή στις 836,98 μονάδες (-1,74%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 93,02 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,49%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,86%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+4,61%), της Τέρνα Ενεργειακή (+2,63%), της Eurobank (+0,67%), της Folli Follie (+0,62%), της Grivalia Properties (+0,25%) και της Aegean Airlines (+0,14%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-6,24%), της MIG (-6,00%), της Ελλάκτωρ (-5,85%), της Εθνικής (-5,60%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-3,66%), της Jumbo (-3,45%), της Viohalco (-2,80%) και του ΟΛΠ (-2,33%).
Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο κατέγραψε μόνο ο δείκτης του Εμπορίου (+0,62%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-3,62%), των Προσωπικών Προϊόντων (-3,53%), της Υγείας (-2,54%) και των Κατασκευών (-2,20%).
Ανοδικά κινήθηκαν 39 μετοχές, 65 πτωτικά και 17 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μοτοδυναμική +29,72%, Μπουτάρη (κ) +20,00%, Καθημερινή +18,25%, Sato(κ) +17,46% και Μύλοι Κεπενού +8,86%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΝΕΛ -16,67%, ΣΕΛΟΝΤΑ -16,67%, Κρητών ‘Αρτος -10,00%, Ιντεάλ(κ) -10,00% και ΚΡΕΚΑ -8,33%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΤΑΔ: Παραδόθηκε το Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής στον νέο μισθωτή με 99.750 ευρώ ετήσιο μίσθωμα
- Trump Mobile: Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Τραμπ, αλλά και smartphone 499 δολαρίων
- Βελτιωμένη η εικόνα από την πυρκαγιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα
- ΟΣΕ: Απόλυση φύλακα ισόπεδης διάβασης για παράβαση καθήκοντος
- Νετανιάχου: Καλεί του Ιρανούς να εγκαταλείψουν την Τεχεράνη
- Γαλλία: Έκλεισε τα περίπτερα ισραηλινών αμυντικών εταιρειών στο Σαλόνι Αεροναυπηγικής του Μπουρζέ
- Spitogatos – αποδόσεις ακινήτων: Οι υψηλότερες της Αθήνας σε Πατησίων και Αχαρνών
- Ιστορική στιγμή για τη MAN η έναρξη παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις