Η συμφωνία για την α΄ κατοικία θα βοηθήσει στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, από το βήμα της Ολομέλειας στη Βουλή.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι το ύψος των NPLs αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη και ότι είναι αναγκαία η επιτάχυνση του ρυθμού μείωσής τους.
Σύμφωνα με τον Γ. Δραγασάκη, με τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας ωφελούνται περίπου 150 χιλ. δανειολήπτες.
Όπως ανέφερε, ευνοείται το 70% των ενδιαφερόμενων δανειοληπτών, καθώς ρυθμίζονται δάνεια 10-11 δισ. ευρώ.
«Η στρατηγική μας για την επίλυση του προβλήματος της ιδιωτικής υπερχρέωσης, που είναι βαριά κληρονομιά της κρίσης και της ύφεσης, στηρίζεται σε 2 πυλώνες: ανάκαμψη της οικονομίας και ρύθμιση δανείων.
«Δίνοντας λύση, αφαιρούμε ένα βαρίδι για την ανάκαμψη οικονομίας και κοινωνίας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Πράσινο τριήμερο» στην Ιταλία: «Βατερλώ» εντός (ΠΑΟ) και εκτός (ΠΑΣΟΚ) παρκέ
- DEMO ABEE: Διψήφια ανάπτυξη με πωλήσεις άνω των 300 εκατ. ευρώ και ρεκόρ επενδύσεων το 2024
- Η Μαρία Σκάγκου από τη Vodafone νέο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΑ
- Ο αδελφός του Σέρβου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς επενδύει σε αθλητικό κέντρο στην Αθήνα
- Νέα ιστορικά υψηλά για δεύτερη ημέρα στη Wall Street
- Κύμα απολύσεων από Amazon, με περικοπές 30.000 θέσεων εργασίας
- Στάση εργασίας στην ΕΡΤ 3 την ώρα της παρέλασης, γιατί θα την μεταδώσει «Αθηναίος» δημοσιογράφος
- Κάθετος διάδρομος: Νέα δημοπρασία για το μηνιαίο ειδικό προϊόν μεταφοράς φυσικού αερίου «Route 1»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







