Οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ των πορισμάτων που κατέθεσαν τα κόμματά τους, πλην της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία δεν είχε καταθέσει πόρισμα
Εγκρίθηκε «κατά πλειοψηφία», η πρόταση των βουλευτών της ΝΔ, ως το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΠΕΚΕ, στο οποίο θα καταχωριστούν και οι γνώμες της μειοψηφίας, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής (ά148).
Το πόρισμα της επιτροπής μαζί με τις αποδείξεις, θα υποβληθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, θα ανακοινωθεί και θα καταχωριστεί στα πρακτικά. Για τον λόγο αυτό, αύριο το πρωί, το προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής θα παραδώσει το πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη για τις δικές του ενέργειες.
Οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ των πορισμάτων που κατέθεσαν τα κόμματά τους, πλην της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία δεν είχε καταθέσει πόρισμα, και με την πρόεδρο του κόμματος Ζ. Κωνσταντοπούλου να ζητά συνέχιση εργασιών, σχηματισμό προανακριτικής επιτροπής και πλήρη διερεύνηση.
Όπως είπε ο πρόεδρος της επιτροπής Α. Νικολακόπουλος, η επιτροπή συνεδρίασε από τις 15 Σεπτεμβρίου 2025 για πεντέμισι μήνες, συνεδρίασε 49 φορές, εξέτασε 76 μάρτυρες σε πολύωρες συνεδριάσεις περίπου 350 ωρών συνολικά, και παρήγαγε πρακτικά συνεδριάσεων που αριθμού περίπου 19.000 σελίδων.
Υπογράμμισε μάλιστα ότι τα μέλη της επιτροπής «συμβάλαμε στη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, συγκεντρώσαμε υλικό το οποίο οδηγεί στην εξαγωγή συμπερασμάτων και στην διερεύνηση ποινικών ευθυνών, και ρίξαμε φως στην υπόθεση αυτή».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΣτΕ: «Παγώνει» ο διαγωνισμός του Υπερταμείου για την μαρίνα Αρετσούς στην Καλαμαριά
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καθαρά κέρδη 152,1 εκατ. ευρώ το 2025, με ώθηση από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ
- Χρηματιστήριο: Πέρασε με κέρδη 1,50% από τα… Στενά του Ορμούζ – Τραπεζικό άλμα +3,81%
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2025
- Ανακοίνωση Προγραμματισμένης Συντήρησης Ιστότοπου – www.athexgroup.gr
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ 17.04.2026 ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Ανακοίνωση – Ρυθμιζόμενη πληροφορία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








