«Βαριά κληρονομιά της κρίσης» χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, την υπερχρέωση και το ιδιωτικό χρέος.
«Υπερχρέωση και ιδιωτικό χρέος αποτελούν βαριά κληρονομιά της κρίσης για την πλειοψηφία των οφειλετών, λόγω απότομης αλλαγής των συνθηκών» υποστήριξε κατά τον χαιρετισμό του στο σεμινάριο της Ειδικής Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ενώ συμπλήρωσε «ακολουθούμε τη λογική ενός υποστηρικτικού και όχι τιμωρητικού Κράτους, με στόχο το κοινωνικό όφελος».
Πάντως, ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στη γραφειοκρατία, επισημαίνοντας ότι είναι εφικτό ένα «ψηφιακό» Δημόσιο χωρίς χαρτιά.
«Στόχος ένα σύγχρονο και ευέλικτο Δημόσιο κοντά στον πολίτη, με τις υπηρεσίες του να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων υπερχρέωσης, στην πρόληψη και στην οικονομική επιμόρφωση» είπε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Βέλγιο απορρίπτει την πρόταση της Κομισιόν σχετικά με τα «παγωμένα» ρωσικά assets
- Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος: Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία 5 εταιρειών πετρελαιοειδών
- Wall Street: Νευρικότητα από τα στοιχεία για απασχόληση – λιανικές πωλήσεις
- Reuters: Η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει «κούρεμα» μεταξύ 15% και 50% για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο
- Amazon: Ρεκόρ απολύσεων στο Λουξεμβούργο
- ΗΠΑ: Στο 4,6% αυξήθηκε η ανεργία τον Νοέμβριο
- EFA Group: Αύξηση κεφαλαίου 80 εκατ. ευρώ με στρατηγικούς επενδυτές Motor Oil και EOS Capital
- Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αμετάβλητες τον Οκτώβριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







