«Βαριά κληρονομιά της κρίσης» χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, την υπερχρέωση και το ιδιωτικό χρέος.
«Υπερχρέωση και ιδιωτικό χρέος αποτελούν βαριά κληρονομιά της κρίσης για την πλειοψηφία των οφειλετών, λόγω απότομης αλλαγής των συνθηκών» υποστήριξε κατά τον χαιρετισμό του στο σεμινάριο της Ειδικής Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ενώ συμπλήρωσε «ακολουθούμε τη λογική ενός υποστηρικτικού και όχι τιμωρητικού Κράτους, με στόχο το κοινωνικό όφελος».
Πάντως, ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στη γραφειοκρατία, επισημαίνοντας ότι είναι εφικτό ένα «ψηφιακό» Δημόσιο χωρίς χαρτιά.
«Στόχος ένα σύγχρονο και ευέλικτο Δημόσιο κοντά στον πολίτη, με τις υπηρεσίες του να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων υπερχρέωσης, στην πρόληψη και στην οικονομική επιμόρφωση» είπε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μπαϊρού: Η Γαλλία πνίγεται σε έναν ωκεανό χρέους – Οι νέοι τα πρώτα θύματα
- Vodafone 5G: Καλύπτει πάνω από το 94% του πληθυσμού της χώρας
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Η πραγματικότητα που βιώνουν οι ΜμΕ απέχει από τις εξαγγελίες της ΔΕΘ
- Δήμας: Μέσα στο 2025 ολοκληρώνεται η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού
- Wall Street: Ξεκίνησε με μεικτά πρόσημα
- Μητσοτάκης – Γεραπετρίτης με τον γιο του Χαφτάρ για επενδύσεις, εμπόριο, μεταφορές και ενέργεια
- Μπύρα ΝΗΣΟΣ: Απέσπασε 8 βραβεία στα World Beer Awards 2025
- EasyBitcoin: Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου μπαίνει και στην αγορά κρυπτονομισμάτων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις