Νέα

Δύο οι νεκροί από τη φωτιά στη Μαγνησία: Εχασε τη ζωή του και ο 45χρονος κτηνοτρόφος

Νεκρή και η γυναίκα στο Χοροστάσι Μαγνησίας – Κάηκε στο τροχόσπιτο, όπου διέμενε στην παραλία

Ανεξέλεκτη μαίνεται η φωτιά στην Μαγνησία. Νεκρός βρέθηκε τελικά ο 45χρονος βοσκός που όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Φρόσω Παύλου, αγνοούνταν στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερρών Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αδέρφια είχαν βγάλει τα πρόβατα στον Άγιο Γεώργιο Φερρών. Ο ένας όταν είδε τη φωτιά έφυγε, ο δεύτερος που βρέθηκε νεκρός, αποφάσισε να μείνει για να βγάλει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό. Τον περικύκλωσαν οι φλόγες και βρέθηκε απανθρακωμένος. Στην περιοχή αυτή είχε σταλεί 112.

Είναι ο δεύτερος θάνατος από τη φωτιά στην περιοχή της Μαγνωσίας, μετά τη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο Χοροστάσι Μαγνησίας στο τροχόσπιτο, όπου διέμενε στην παραλία.

Συνεχίζεται η εκκένωση σε Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι και όλες τις Βιομηχανικές Περιοχές

Συνεχίζεται η εκκένωση των οικισμών Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι καθώς και των ΒΙΠΕ Βόλου ύστερα από μήνυμα του 112 που έλαβαν οι κάτοικοι εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Νωρίτερα είχε εκκενωθεί ο Άγιος Γεώργιος Φερών.

Προληπτικά η Αστυνομία έχει κλείσει τον αυτοκινητόδρομο Βόλου-Βελεστίνου από τον ανισόπεδο κόμβο της περιφερειακής οδού και πάνω, ενώ πλέον η φλόγες έχουν μπει μέσα στις εγκαταστάσεις της Α’ ΒΙΠΕ και κατακαίει αύλειους χώρους βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων, ενώ έχουν σταματήσει να κινούνται και τα τρένα, αφού η σιδηροδρομική γραμμή διέρχεται από την καιόμενη περιοχή.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνεται από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τους πολύ ισχυρούς ανέμους που κάνουν τη φωτιά να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και προς κάθε κατεύθυνση.

Στην περιοχή από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα, πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, εθελοντές μαζί με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου καθώς και πεζοπόρα τμήματα του Στρατού.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που βρίσκεται στην περιοχή, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πρώτο μέλημά μας είναι να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες και προσπαθούμε με κάθε τρόπο και μέσο να ελέγξουμε τη φωτιά που κατακαίει τα πάντα. Προσπαθούμε να ανακόψουμε τις φλόγες πριν μπουν σε καθαρά κατοικημένες περιοχές στα προάστια του Βόλου. Ζήτησα και ήρθαν πυροσβεστικές ενισχύσεις από όλη τη Θεσσαλία και οι πυροσβέστες μας δίνουν μάχη για να ελέγξουν τη φωτιά».

Ελλάδα

close menu