Δύο προσφορές για την εξαγορά του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕυπεβλήθησαν σήμερα, στη λήξη της προθεσμίας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Συγκεκριμένα, δεσμευτικές προσφορές υπέβαλαν η ιταλική TERNA και η κινεζική State Grid. Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη και για το γεγονός ότι η διαδικασία προχωρά στη βάση της συμφωνίας με τους θεσμούς που προβλέπει ότι στο τέλος της διαδικασίας το Δημόσιο θα ελέγχει άμεσα ή έμμεσα το 51% των μετοχών του Διαχειριστή. Οι οικονομικές προσφορές αναμένεται να ανοίξουν τις επόμενες ημέρες.
Στο μεταξύ, αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα η προγραμματισμένη για απόψε συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, με τους εκπροσώπους των θεσμών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παπουτσάνης: Στο 23,3% το ποσοστό του Μενέλαου Τασόπουλου
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με μικτά πρόσημα
- ΕΕΕΠ: Άμεση παύση της Υπηρεσίας Πληρωμών για καταθέσεις σε λογαριασμούς παικτών
- Φιλελεύθερος για καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία εξετάζει την περίοδο πριν από την πώληση στον ΑΔΜΗΕ
- Aktor: Στα 17 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο (+46%), στο +112% το EBITDA
- Μακρόν: Οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία είναι έτοιμες – 26 χώρες συμμετέχουν στρατιωτικά
- Comme il faut: Η ισραηλινή εταιρεία μόδας ξεκίνησε εκστρατεία κατά του λιμού στη Γάζα
- Χρηματιστήριο: Αμετάβλητος ο Γενικός Δείκτης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις