Στο τρίμηνο, το σύνολο παραγωγής ασφαλίσεων Ζωής ανήλθε στα 612,3 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 11,3% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2024
Στα 1,372 δισ. ευρώ ανήλθε το σύνολο παραγωγής ασφαλίσεων το α’ τρίμηνο του 2025 σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), μειωμένη κατά 2,2% σε σχέση με το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του προηγούμενου έτους.
Στο τρίμηνο, το σύνολο παραγωγής ασφαλίσεων Ζωής ανήλθε στα 612,3 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 11,3% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2024.
Στον αντίποδα, το σύνολο παραγωγής ασφαλίσεων κατά ζημιών αυξήθηκε κατά 6,5% στα 760,43 εκατ. ευρώ.
Σε μηνιαία βάση, για τον μήνα Μάρτιο, η συνολική παραγωγή ασφάλιστρων παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη παραγωγή μηνός Φεβρουαρίου κατά 8,4%. Το αποτέλεσμα αυτό αναλύεται σε αύξηση κατά 3,7% για τις ασφαλίσεις Ζωής και αύξηση κατά 12,4% για τις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.
Σε δωδεκάμηνη βάση, η παραγωγή του δωδεκαμήνου Απριλίου 2024 – Μαρτίου 2025, σε σύγκριση με την αντίστοιχη παραγωγή του δωδεκαμήνου Απριλίου 2023 – Μαρτίου 2024, καταγράφει αύξηση κατά 4,6%. Αναλύεται σε αύξηση 0,1% για τις ασφαλίσεις Ζωής και αύξηση 8,9% για τις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.
Στα γραφήματα που ακολουθούν παρουσιάζεται η εξέλιξη των ποσοστών της μέσης ετήσιας μεταβολής της παραγωγής ασφαλίστρων ανά κυλιόμενο δωδεκάμηνο, για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2023 – Μαρτίου 2025, ξεχωριστά για το σύνολο της παραγωγής, για τις ασφαλίσεις Ζωής και για τις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.
Η ΕΑΕΕ διεξάγει έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών της. Συνολικά ανταποκρίθηκαν 46 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 41 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και 14 στις ασφαλίσεις Ζωής.
Από τις 46 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, οι 26 δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα με την μορφή της Ανώνυμης Ασφαλιστικής Εταιρίας, 1 με τη μορφή του αλληλασφαλιστικού συνεταιρισμού, 13 ως Υποκαταστήματα αλλοδαπής ασφαλιστικής και 6 ευρωπαϊκές ασφαλιστικές δραστηριοποιήθηκαν με καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο σκληρός Βρούτσης μαλάκωσε..: “Δεν απαιτείται κοινή παρουσία Γιαννακόπουλου – Αγγελόπουλων”
- Κορρές: Αύξηση τζίρου κατά 11,9% το 2024 λόγω πωλήσεων φαρμακείου και εξαγωγών
- Toyota Industries: Η χαμηλή προσφορά εξαγοράς από την Toyota Motor “βύθισε” τη μετοχή
- Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στο Μετρό Θεσσαλονίκης
- Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ. Αγ. Αναργύρων
- Πτωτικές τάσεις στην αγορά του πετρελαίου
- Κλειστός ο «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» στη Θεσσαλονίκη λόγω τεχνικού προβλήματος
- Το Truth Social εισέρχεται στον κόσμο των Bitcoin ETF
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις