Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνεται ο περιορισμός των προσφορών σε δύο ανά σεζόν για κάθε επιχείρηση
Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών (ΕΣΑ) το θεσμικό πλαίσιο που ρυθμίζει τις προσφορές χρειάζεται να αλλάξει καθώς, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση του, το βασικό εργαλείο ρευστοποίησης κινδυνεύει».
Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις αναμένονται μεγάλες(σε ορισμένα προϊόντα θα υπερβαίνουν το 50%). Ως εκ τούτου καλεί τους καταναλωτές να τις αξιοποιήσουν στηρίζοντας όμως την ίδια στιγμή τις τοπικές αγορές.
«Όταν όλα είναι σε προσφορά όλο τον χρόνο, δεν υπάρχει έκπτωση», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει ενεργό ρόλο και να σταθεί σύμμαχος της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Τέλος, ο ΕΣΑ γνωστοποιεί ότι «έχει ζητήσει, επανειλημμένα, συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, χωρίς μέχρι στιγμής ανταπόκριση», με στόχο να παρουσιαστεί μια συγκεκριμένη πρόταση αλλαγών χωρίς δημοσιονομικό κόστος.
Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνεται ο περιορισμός των προσφορών σε δύο ανά σεζόν για κάθε επιχείρηση. Έτσι, στόχος είναι «η Black Friday να περιοριστεί χρονικά και να μη διαρκεί, όπως σήμερα, σχεδόν δυόμισι μήνες».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επίδομα μητρότητας: Εντός Ιανουαρίου η πρώτη δόση
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ζητά αλλαγή της νομοθεσίας για τις προσφορές
- Τραμπ προς Κούβα: Κάντε συμφωνία πριν είναι πολύ αργά
- Basket League: Δύσκολα μεν, “καθάρισε” το Περιστέρι δε ο ΠΑΟ (94-86)
- Επιστροφές ενοικίου: Την Πέμπτη 15/01 η καταβολή των χρημάτων στους τελευταίους δικαιούχους
- Χειμερινές εκπτώσεις: Αρχίζουν αύριο 12/1 με αισιοδοξία από τους εμπόρους
- Super League: Στην τετράδα ο Λεβαδειακός, επικράτησε 3-1 του Βόλου
- Υπόθεση Επστάιν: Ζητά συγγνώμη ο Μάντελσον, αλλά αποποιείται των ευθυνών του
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








