Τα μέλη του Εφετείου υιοθετήσουν την πρόταση που είχε κάνει τον περασμένο Δεκέμβριο η εισαγγελέας της έδρας Κυριακή Στεφανάτου
Ένοχοι όπως και πρωτόδικα κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας οι 42 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, κάνεις τους, πλην των Ηλία Κασιδιάρη και Ιωάννη Λαγού, δεν βρέθηκε σήμερα στη δικαστική αίθουσα του Εφετείου για να ακούσει την τελική ετυμηγορία των δικαστών του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.
Η απόφαση του Εφετείου για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής εκφωνήθηκε έπειτα από μαραθώνια αποδεικτική διαδικασίας που άρχισε τον Ιούνιο του 2022.
Τα μέλη του Εφετείου υιοθετήσουν την πρόταση που είχε κάνει τον περασμένο Δεκέμβριο η εισαγγελέας της έδρας Κυριακή Στεφανάτου.
Να σημειωθεί ότι σήμερα οι μοναδικοί κρατούμενοι για την Χρυσή Αυγή είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του μουσικού Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο Γιάννης Λαγός και ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Συγκεκριμένα με την σημερινή απόφαση για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ένοχοι κρίθηκαν οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι υπόλοιποι 11 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα οι: Αντώνιος Γρέγος, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Νίκος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Μιχαλης Αρβανίτης.
Μεταξύ των υπολοίπων κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση είναι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής και ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης.
Για τη δολοφονία Παύλου Φύσσα ένοχος όπως και πρωτοδίκως για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του μουσικού κρίθηκε ο Γιώργος Ρούπακιας. Την ενοχή του αποφάσισε το δικαστήριο και για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ενώ έχουν παραγραφεί τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, για τα οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως.
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι οι 15 κατηγορούμενοι. Πρόκειται για τους Ιωάννη Άγγο, Μάριο Αναδιώτη, Γιώργο Δήμου, Ιωάννη Καζατζόγλου, Ελπιδοφόρο Καλαρρύτικο, Ιωάννη Κομιανό, Κωνσταντίνο Κορκοβίλη, Αναστάσιο Μιχάλαρο, Γιώργο Πατέλη, Γιώργο Σκάλκο, Γιώργο Σταμπέλο, Λέοντα Τσαλίκη, Νικόλαο Τσόρβα.
Για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι ένοχοι κρίθηκαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας οι Δημήτρης Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός, Θωμάς Μαρίας, Αναστάσιος Πανταζής, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος. Πλέον αναμένεται η απόφαση για τις ποινές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επεκτείνεται το κατάστημα αφορολογήτων ειδών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
- Άδειες 10ετίας και νέο τοπίο στην περιφερειακή τηλεόραση
- Η Γερμανία 7 -1 το Κουρασάο στην πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο
- Κατρακυλά η δημοτικότητα του Τραμπ στην αμερικανική ύπαιθρο λόγω ακρίβειας και πολέμου
- Εξιτήριο για τον Γιώργο Μυλωνάκη μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του
- Η Ουάσινγκτον μπλοκάρει τους Τόμαχοκ στη Γερμανία και αποσυνδέει την ασφάλειά της από την Ευρώπη
- Μαγνήτης βλεμμάτων στη Βάρκιζα το αξίας 325 εκατ. ευρώ Moonrise
- Πάνω από 20 δισ. ευρώ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα την επόμενη εξαετία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








