Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε τους Ευρωπαίους να συνεχίσουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας και να “αντέξουν” απέναντι στην αύξηση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, συνεπεία του πολέμου στην Ουκρανία.
“Είναι ένα τεστ αντοχής για τις κοινωνίες μας”, δήλωσε τη Δευτέρα, στο τέλος της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανησυχούν μήπως μια εχθρότητα στις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας αναπτύσσεται στην κοινή γνώμη, καθώς εκτινάσσονται οι τιμές των καυσίμων, του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού.
“Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις αποφάσεις που έχουν λάβει”, δήλωσε ο Μπορέλ, αναφέροντας ότι οι κυρώσεις πρέπει να “συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην οικονομία της Ρωσίας, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει μαγική λύση”.
“Πρέπει να το κάνουμε αυτό, ακριβώς όπως πρέπει να στηρίξουμε στρατιωτικά την Ουκρανία”, δήλωσε
“Ασφαλώς υπάρχει αύξηση στις τιμές της ενέργειας και των διατροφικών προϊόντων. Αυτό είναι η άμεση συνέπεια του πολέμου”, παραδέχτηκε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
“Ευτυχώς δεν βομβαρδιστήκαμε, δεν αναγκαστήκαμε να φύγουμε από τα σπίτια μας. Όμως όλος ο κόσμος υφίσταται τις συνέπειες αυτού του πολέμου”, υπογράμμισε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέτρα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας: Οι πάροχοι αναφέρουν περιορισμό των ελευθεριών τους
- Φωτιά στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα
- Τραμπ: Θα διατάξω άρση των κυρώσεων στη Συρία
- Autohellas: Φέρνει στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά οχήματα της CHANGAN
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μικρά κέρδη και νέο ρεκόρ για τον DAX
- Δήμας: Στο 77% η πρόοδος κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος
- Τουρκία: Συμφωνία με την Αίγυπτο για πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG
- ΔΑΑ: Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο προς διαπραγμάτευση 9.544.087 νέων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις