Δεν αναγράφονταν στην επισήμανση η υποχρεωτική επιπρόσθετη πληροφορία: «Μπορεί να έχει επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά»
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε Τρόφιμα», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμων με τα στοιχεία:
- Καραμέλες «της Αγάπης-Αρωματικές» με ημερομηνία ανάλωσης πριν από τις 30 ΔΕΚ. 2026, συσκευασίας καθαρού βάρους περίπου 110g της εταιρείας με διακριτικό τίτλο «αρκαδιανή» που εδρεύει στο Ψάρι Αρκαδίας.
- Καραμέλες «fruit mix» με ημερομηνία ανάλωσης ως 10/2026, συσκευασίας καθαρού βάρους περίπου 230g, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την «Candy Lab» που εδρεύει στο Λουτράκι Κορινθίας.
Τα προϊόντα εξετάστηκαν από το Α’ Τμήμα, της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, του Γενικού Χημείου του Κράτους της Α.Α.Δ.Ε., όπου ενώ βρέθηκε να περιέχουν επιτρεπόμενες χρωστικές, δεν αναγράφονταν στην επισήμανση η υποχρεωτική επιπρόσθετη πληροφορία: «Μπορεί να έχει επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά»
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα (φωτογραφίες κάτωθι), να λάβουν υπόψιν την ανωτέρω επιπρόσθετη πληροφορία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euroleague: Επιστροφή στις ήττες ο Παναθηναϊκός με αντι-μπάσκετ
- Estee Lauder: Απογοήτευσαν οι προβλέψεις για το 2026 – Βουτιά 22% για τη μετοχή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Τα αμετάβλητα επιτόκια ΕΚΤ και BoE έφεραν απώλειες
- AKTOR: Η νέα διοικητική δομή του ομίλου και των θυγατρικών
- Κομισιόν: Επενδύσεις 347 εκατ. ευρώ για βελτίωση της ασφάλειας των υποβρύχιων καλωδίων
- Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας ο στρατιωτικός που συνελήφθη για κατασκοπεία
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Απόκτηση επιπλέον συμμετοχής σε συγγενή εταιρεία – διαδικασία αξιολόγησης καταλληλότητας
- Έφοδος της ΔΑΕΕ στο σπίτι του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» – Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος αυτοψιών στο εργοστάσιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









