Το πρώτο τρίμηνο του 2024 προγραμματίζεται η εμπορική λειτουργία
Αγκυροβόλησε ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 το πλοίο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΣ», που αποτελεί την πρώτη πλωτή μονάδα, αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU). Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Gastrade, που εκμεταλλεύεται τη μονάδα του FSRU, το πλοίο απέπλευσε από το αγκυροβόλιο της Σιγκαπούρης στις 26 Νοεμβρίου και ξεκίνησε το ταξίδι της προς το νέο μόνιμο αγκυροβόλιό του, στην Αλεξανδρούπολη.
Προηγουμένως ολοκληρώθηκε μια σχεδόν 10μηνη μετατροπή του πλοίου στο ναυπηγείο Seatrium. Η άφιξη του FSRU στο μόνιμο αγκυροβόλιό του, σηματοδοτεί σε μεγάλο βαθμό την ολοκλήρωση της κατασκευής ενός εμβληματικού έργου, ορόσημο για την εθνική και τοπική οικονομία.
Τις επόμενες ημέρες, το FSRU θα δέσει μέσω ενός συστήματος αγκυροβόλησης 12 σημείων. Στη συνέχεια, θα συνδεθεί με υποθαλάσσιο και χερσαίο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου υψηλής πίεσης, ο οποίος μόλις τεθεί σε λειτουργία, θα παραδίδει φυσικό αέριο στο Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς («ΕΣΜΦΑ») και εν συνεχεία στους τελικούς καταναλωτές στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία και περαιτέρω στη Μολδαβία και την Ουκρανία στα ανατολικά και στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία στα δυτικά. Μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής λειτουργίας του τερματικού σταθμού, δρομολογείται η εκκίνηση της εμπορικής του λειτουργίας, το πρώτο τρίμηνο του 2024 και θα έχει δυνατότητα επαναεριοποίησης 5,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θερινές διακοπές: Φιλικά σπίτια και φθηνά πακέτα επιλέγουν οι Ελληνες
- Berkshire Hathaway: Μείωση 4% στα λειτουργικά κέρδη το β’ τρίμηνο 2025
- Τραμπ: Ο Πάουελ πρέπει να παραιτηθεί όπως έκανε η Κούγκλερ
- Αποσωληνώθηκε ο 15χρονος που υπέστη θερμοπληξία
- Γκίκας: Μονάδα αφαλάτωσης στην Ανδρο λόγω λειψυδρίας
- Κυβερνητικές πηγές: Περίεργο ο Ανδρουλάκης να επιτίθεται σε κάποια πανεπιστήμια και σε άλλα όχι
- Φωτιά Αιτωλοακαρνανία: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση δύο περιοχών
- Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 6 νεκροί από την τροπική καταιγίδα Wipha
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις