Αύριο αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία του δήμου Θεσσαλονίκης με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για την παραχώρηση της νέας παραλίας και των δημόσιων ακινήτων που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.
Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε σήμερα, κατά πλειοψηφία, μετά την αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση, το μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογράψει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Στις περιοχές που θα περάσουν στη χρήση του δήμου Θεσσαλονίκης, για τα επόμενα 49 χρόνια, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων το παραλιακό «φιλέτο» της ζώνης των ναυταθλητικών ομίλων, μια έκταση περίπου 19 στεμμάτων, το οποίο έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.
Στόχος του δήμου Θεσσαλονίκης είναι στη συγκεκριμένη έκταση να υλοποιηθούν έργα ανάπλασης, ενώ, όσον αφορά τα δημόσια ακίνητα του παραλιακού μετώπου, ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως «μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την αξιοποίηση των ακινήτων».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μπαράζ επιθέσεων από Ισραήλ και Ιράν – Η Τεχεράνη δεν συζητά για τα πυρηνικά όσο επιτίθεται το Τελ Αβίβ
- Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Θεσσαλία και Β. Ελλάδα – Πού θα έχει φαινόμενα σήμερα
- Σφαλιάρα και από τη Βόρεια Μακεδονία, κι αυτοί ασχολούνται με την εγχώρια προπαγάνδα
- Κύριε Γεραπετρίτη χάσαμε και τον Χαφτάρ;
- Συνάντηση στην Γενεύη: Ευρωπαίοι και Ιράν δήλωσαν πρόθυμοι να συνεχίσουν τις συζητήσεις
- Γκουίντο Κροζέτο (Ιταλός ΥΠΑΜ): «Το ΝΑΤΟ δεν έχει, πλέον, λόγο ύπαρξης»
- Πούτιν: «Ολόκληρη η Ουκρανία είναι θεωρητικά δική μας»
- Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Αμοργό
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις