Επιχειρήσεις

Einar Orl Olafsson, CEO Play: Είδαμε στην Ελλάδα μια μεγάλη ευκαιρία

Ο Einar Orl Olafsson, CEO της Iσλανδικής αεροπορικής εταιρείας Play

Την ίδια στιγμή και η Ισλανδία είναι από τους προορισμούς που συνεχώς ανεβαίνουν ανάμεσα στους Έλληνες ταξιδιώτες

Ήταν τον Ιούνιο του 2023, που η  ισλανδική Low cost αεροπορική εταιρεία Play ξεκίνησε για πρώτη φορά τις πτήσεις της από και προς Ελλάδα και Ισλανδία, εντάσσοντας τη χώρα μας στο πτητικό της πρόγραμμα.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, το 2024, και με τα πρώτα δείγματα των προηγούμενων μηνών να εκπληρώνουν τις προσδοκίες της Play, η εταιρεία αποφάσισε να ξεκινήσει πιο νωρίς τα δρομολόγιά της, ήδη από τα τέλη του Μαρτίου.

Για τα όσα αναμένει η Play από την Ελλάδα και πώς βλέπει το μέλλον όσον αφορά τη χώρα μας μίλησε στο financialreport.gr o νέος CEO της Play Einar Orl Olafsson.

Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος «η υποδοχή των πτήσεων ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες μας. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις πτήσεις μας προς την Αθήνα και το δρομολόγιο από την Αθήνα προς την Ισλανδία και τη Βόρεια Αμερική έχει πολύ καλή υποδοχή».

Για τον ίδιο η Ελλάδα είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες και αυτός ήταν ο λόγος που ξεκίνησαν φέτος πιο νωρίς τα δρομολόγια: «Από την στιγμή που δεν υπήρχαν τακτικές πτήσεις μεταξύ της Ισλανδίας και της Αθήνας, και δεδομένου ότι η Αθήνα είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες, είδαμε μια μεγάλη ευκαιρία να ενισχύσουμε το δίκτυο υπερατλαντικών δρομολογίων μας με την προσθήκη της πρωτεύουσας της Ελλάδας».

Ο κ. Olafsson παραδέχεται ότι η χώρα μας είναι ανάμεσα στους προορισμούς που εξετάζουν σε σχέση με την επέκταση των δρομολογίων: «Διερευνούμε πάντα τις δυνατότητές μας όσον αφορά νέους προορισμούς και πρόσφατα προσθέσαμε το Σπλιτ στην Κροατία, το Μαρακές στο Μαρόκο, το Βίλνιους στην Λιθουανία και το νησί Μαδέρα που ανήκει στην Πορτογαλία. Αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από προσεκτική εξέταση των δεδομένων που μας δείχνουν ότι υπάρχει ζήτηση για πτήσεις, και αυτή είναι η προσέγγισή μας όταν επιλέγουμε νέους προορισμούς. Εάν θα υπήρχε μια εξαιρετική επιλογή για εμάς στην Ελλάδα, σίγουρα θα εξετάζαμε την ιδέα να τη διερευνήσουμε».

Η Play είναι από τις αεροπορικές εταιρείες που είδαν το 2023 τα έσοδά της να διπλασιάζονται, ενώ αύξησε και το προσωπικό της, την ώρα που το 2024 αναμένεται να υπάρχει βελτίωση του επιχειρηματικού της μοντέλου: «Το 2023 διπλασιάσαμε τα έσοδά μας σε σχέση με το προηγούμενο έτος και επεκτείναμε τον στόλο μας, από 6 αεροσκάφη σε 10. Το προσωπικό μας αυξήθηκε από 300 υπαλλήλους το 2022 σε 550 υπαλλήλους το 2023. Με περισσότερα αεροσκάφη μπορούμε να έχουμε περισσότερους προορισμούς, κι έτσι προσθέσαμε 15 νέους προορισμούς πέρυσι. Το 2024 θα είναι διαφορετικό γιατί δεν θα προσθέσουμε νέα αεροσκάφη ενώ σκοπεύουμε να βελτιστοποιήσουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο. Θα επωφεληθούμε από το γεγονός ότι έχουμε μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στις αγορές μας και θα εκμεταλλευτούμε αυτή τη χρονιά για να εδραιωθούμε περαιτέρω εκεί όπου ήδη δραστηριοποιούμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Olafsson.

Προσθέτει, δε, ότι υπάρχει, ήδη, ενδιαφέρον από τους Ισλανδούς για ταξίδια στην Ελλάδα: «Ναι, βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον από Ισλανδούς που θέλουν να πάνε στην Ελλάδα και επιλέγουν την PLAY Airlines για το ταξίδι αυτό».

Βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κατάσταση είναι αμοιβαία, γιατί και η Ισλανδία είναι ένας από τους προορισμούς που προτιμούν τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες: Το Βόρειο Σέλας, οι θερμές πηγές, η διαφορετική εμπειρία που προσφέρει η χώρα λειτουργούν ως πόλο έλξης για αρκετούς επισκέπτες από την Ελλάδα: «Βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Ισλανδούς και από τους Έλληνες, το οποίο είναι αμφίδρομο. Γνωρίζουμε ότι η Ισλανδία είναι δημοφιλής προορισμός για τους Έλληνες και σίγουρα θέλουν να δουν το μαγικό νησί μας, όπου μπορούν να ζήσουν το Βόρειο Σέλας, τους καταρράκτες, τους παγετώνες, τις θερμές πηγές, όλα σε ένα ταξίδι».

Mαρία Μπακοπούλου

[email protected]

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu