Σκληρή απάντηση στην υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαλίδου, η οποία υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι για τον θάνατο του 7χρονου στην Κυψέλη έχει ευθύνη η Εισαγγελία και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.
Η απάντησή της έχει ως εξής:
Σχετικά με τη δημόσια κριτική Υπουργού της Κυβέρνησης σε βάρος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών περί της ύπαρξης ευθυνών της για τη μη έγκαιρη απομάκρυνση από το περιβάλλον που διαβιούσε του φονευθέντος 7χρονου αγοριού στην Κυψέλη, καθιστούμε γνωστά τα εξής:
1] Η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών έπραξε στο έπακρον το καθήκον της, έγκαιρα και αποτελεσματικά, όταν το έτος 2018 υπήρξε καταγγελία κακοποίησης της αδελφής του άτυχου παιδιού, η οποία με άμεσες ενέργειες της Υπηρεσίας μας [κοινωνική έρευνα, αφαίρεση επιμέλειας από τη μητέρα της κ.λπ.] απομακρύνθηκε από το περιβάλλον που ζούσε και ακολούθησε η διαδικασία ένταξης και φιλοξενίας της σε κατάλληλη δομή προς τούτο.
2] Καμία αναφορά – καταγγελία για το άτυχο αγόρι [από αστυνομική, προνοιακή ή άλλη Αρχή, φορέα ή ιδιώτη] δεν υπήρχε κατά τον ως άνω χρόνο που επιλήφθηκε της συγκεκριμένης υπόθεσης η Υπηρεσία μας, καθόσον το παιδί είχε ήδη φονευθεί νωρίτερα και εφέρετο να διαμένει με τον πατέρα του στην Πολωνία.
3] Μετά ταύτα η άσκηση δημόσιας κριτικής στο έργο της Δικαιοσύνης, ως διακριτής λειτουργία της Πολιτείας – από τους εκπροσώπους των λοιπών εξουσιών αυτής – θα πρέπει να εδράζεται σε ασφαλή πληροφόρησή τους και να μην εκφέρεται με ελλιπή γνώση των πεπραγμένων των εκάστοτε αρμόδιων οργάνων της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πόλεμος για το “ΒΙΚΟΣ”: Έρευνα του Financialreport για προϊόντα και εταιρείες που μοιράζονται το ίδιο brand
- «Ελλάδα 2.0»: Ούτε σημειώματα clawback του 2024 δεν μπορεί να εκδώσει το κράτος εννέα μήνες μετά!
- Revolut, Klarna και Wise μέσα στις 5 top Neobanks με πάνω από 200 δις δολάρια αποτίμηση
- Opinion Poll: Ανέβηκε στο 30,5% η ΝΔ μετά τη ΔΕΘ – Θετικά για το 53% τα μέτρα
- Alpha Bank: Την 1η Δεκεμβρίου η αποκοπή του προμερίσματος
- Hellenic Cables: Σύμβαση από τον ΑΔΜΗΕ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας
- Ευρωπαϊκές αγορές: Άνοδος μετά τα αμετάβλητα επιτόκια της ΕΚΤ
- Μπέργκαμ: Ο υπ. Εσωτερικών των ΗΠΑ πήγε να «τσεκάρει» τη Ρεβυθούσα για το αμερικανικό LNG
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις