Προηγουμένως, ήταν επικεφαλής της Διεύθυνσης Νομισματικής Ανάλυσης
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι το Εκτελεστικό της Συμβούλιο διόρισε τον Θωμά Βλασσόπουλο ως Γενικό Διευθυντή Υποδομών Αγοράς και Πληρωμών.
Ο κ. Βλασσόπουλος θα αντικαταστήσει τον Ulrich Bindseil, ο οποίος αποχωρεί από την ΕΚΤ.
Ο κ. Βλασσόπουλος είναι επί του παρόντος Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών Αγοράς, θέση που κατέχει από τον Μάιο του 2021. Προηγουμένως, ήταν επικεφαλής της Διεύθυνσης Νομισματικής Ανάλυσης και ήταν επίσης Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ο κ. Βλασσόπουλος εντάχθηκε στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών της ΕΚΤ το 2008, από την Τράπεζα της Ελλάδος. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα οικονομικά από το London School of Economics and Political Science.
Η Γενική Διεύθυνση Υποδομών Αγοράς και Πληρωμών (DG-MIP) συντονίζει και υποστηρίζει τη λειτουργία και την ανάπτυξη των υποδομών αγοράς του Ευρωσυστήματος (TARGET Services), ασκεί εποπτεία στα συστήματα πληρωμών, εκκαθάρισης και διακανονισμού και λειτουργεί ως καταλύτης για την καινοτομία στις λιανικές πληρωμές, καθώς και για την εξερεύνηση νέων τεχνολογιών για τον διακανονισμό χρημάτων, όπως αναφέρει η ΕΚΤ. Ηγείται επίσης του έργου για το ψηφιακό ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Μην αγγίζετε τον Ινφαντίνο»: Προκλητική παρέμβαση Τραμπ στη FIFA
- Κόκκινος συναγερμός στις πετρελαϊκές υποδομές της Λιβύης μετά από μπαράζ επιθέσεων με drones
- Η 7UP αλλάζει συνταγή μετά από 15 χρόνια
- Συναγερμός στη Ζάκυνθο για πυρκαγιά στην περιοχή Μαραθιάς
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΔΕΗ: Στην κορυφαία κατηγορία ESG με “Prime Status” από την ISS STOXX
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Εντολή της FAA για υποχρεωτικούς ελέγχους σε εκατοντάδες αεροσκάφη Boeing 737 Max
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








