Οι τράπεζες της ευρωζώνης θα πρέπει να θέσουν μόνες τους συγκεκριμένους στόχους για την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους, ύψους 900 δισ. ευρώ, ενώ σε περίπτωση που δεν τους πετύχουν ίσως αντιμετωπίσουν πειθαρχικά μέτρα, είπε τη Δευτέρα η ΕΚΤ, αναφέρει το Reuters.
Ο μεγάλος όγκος των «κόκκινων δανείων», κληρονομιά της χρηματοπιστωτικής κρίσης, εμποδίζει την ανάπτυξη στην ζώνη του ευρώ.
Επιβεβαιώνοντας προηγούμενο άρθρο του Reuters, η ΕΚΤ δήλωσε ότι το καινούριο προσχέδιο κανόνων είναι μη δεσμευτικό και ότι η επίλυση του προβλήματος θα πάρει χρόνο, υπονοώντας πως εντείνει την πίεση προς τις τράπεζες, χωρίς να τις αναγκάζει να εφαρμόσουν κανόνες που θα μπορούσαν να πλήξουν υπέρμετρα την κερδοφορία τους.
«Η καθοδήγηση είναι ένα μη δεσμευτικό εργαλείο, παρόλα αυτά οι αποκλίσεις πρέπει να εξηγούνται και να είναι τεκμηριωμένες», είπε η ΕΚΤ κατά τη διάρκεια παρουσίασης της νέας οδηγίας.
«Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, μπορεί (η νέα οδηγία) να πυροδοτήσει εποπτικά μέτρα», πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Την έναρξη των αιτήσεων για τις “Νταντάδες της Γειτονιάς” σε μία εβδομάδα ανακοίνωσε η Μιχαηλίδου
- Έρευνα Grant Thornton: Κατά 13,31% αυξήθηκαν οι αμοιβές των Μελών Δ.Σ. εισηγμένων στο Χρηματιστήριο το 2024
- Παπασταύρου: Να επεκτείνουμε τον Κάθετο Διάδρομο στα Δυτικά Βαλκάνια
- Κλειστά μόνο τα νυχτερινά σχολεία στην Αττική την Τετάρτη 1/4 λόγω της κακοκαιρίας
- TITAN S.A. - Οικονομική έκθεση TITAN S.A. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- ΓΕΝ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ - Οικονομική έκθεση ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Μητρική)-XHTML
- Η ελληνική μπίρα αντέχει παρ΄ότι το κράτος έχει γίνει «συνέταιρος» με φόρους 42% της τελικής τιμής
- Κλειστά αύριο 1η Απριλίου τα σχολεία σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, λόγω κακοκαιρίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







