Η εξαγορά θα αποτελέσει την πιο πρόσφατη σημαντική συναλλαγή στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων
Η Sysco ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα εξαγοράσει τον προμηθευτή εστίασης Jetro Restaurant Depot, σε μια συμφωνία ύψους 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επεκτείνοντας έτσι την παρουσία του κορυφαίου διανομέα τροφίμων των ΗΠΑ στον τομέα των ανεξάρτητων εστιατορίων που δίνουν έμφαση στις τιμές.
Οι μετοχές της Sysco, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση 39,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έπεσαν έως και 14,8% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά με 21 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέο και υβριδικό χρέος, μαζί με 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά και ίδια κεφάλαια.

Η εξαγορά θα αποτελέσει την πιο πρόσφατη σημαντική συναλλαγή στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων, μετά τις πρόσφατες συζητήσεις για συγχωνεύσεις στις οποίες συμμετείχαν εταιρείες όπως η Unilever, η Estee Lauder και η Pernod Ricard, καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν την επέκταση της κλίμακας για να αντιμετωπίσουν τη μειωμένη ζήτηση και τα επίμονα υψηλά κόστη.
«Αυτή η συμφωνία αντανακλά την αναγνώριση εκ μέρους της Sysco ότι το παραδοσιακό μοντέλο διανομής της βρίσκεται υπό πραγματική διαρθρωτική πίεση και την επιλογή της να δράσει πριν αυτή η πίεση καταστεί υπαρξιακή», δήλωσε ο Brad Haller, ανώτερος εταίρος στο τμήμα συγχωνεύσεων και εξαγορών της West Monroe Partners.
Η οικογενειακή επιχείρηση Jetro Restaurant Depot λειτουργεί με ένα μοντέλο χονδρικής πώλησης cash-and-carry, όπου οι πελάτες πληρώνουν εκ των προτέρων για προϊόντα όπως τρόφιμα, ποτά και δοχεία φαγητού για πακέτο, συμπληρώνοντας το δίκτυο διανομής της Sysco που εξυπηρετεί εστιατόρια, νοσοκομεία και ξενοδοχεία.
Η συμφωνία θα βοηθήσει τη Sysco να εισέλθει σε αυτόν τον κλάδο με τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους, στον οποίο η Restaurant Depot διαθέτει περίπου 166 αποθήκες σε 35 πολιτείες των ΗΠΑ.
«Το cash-and-carry και συγκεκριμένα η Restaurant Depot είναι μια επιχείρηση εξαιρετικά ανθεκτική στην ύφεση. Κάθε φορά που υπάρχει οικονομική ύφεση, το cash-and-carry και συγκεκριμένα η Restaurant Depot κερδίζουν μερίδιο αγοράς», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sysco, Kevin Hourican, σε συνέντευξή του στο Reuters, εξηγώντας ότι οι χαμηλές τιμές καθιστούν την εταιρεία αγαπημένη των πελατών.
Οι εταιρείες δήλωσαν ότι οι μέτοχοι της Restaurant Depot θα λάβουν 21,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 91,5 εκατομμύρια μετοχές της Sysco, οι οποίες ισοδυναμούν με περίπου 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το κλείσιμο της Παρασκευής, δίνοντάς τους μερίδιο περίπου 16% στην ενοποιημένη εταιρεία.
Πέρυσι, η US Foods (USFD.N), ανοίγει νέα καρτέλα έληξε τις συνομιλίες για συγχώνευση με την Performance Food (PFGC.N), ανοίγει νέα καρτέλα, η οποία θα ένωνε τους διανομείς τροφίμων Νο 2 και Νο 3 της χώρας, σε μια προσπάθεια να αμφισβητήσουν τον ηγέτη του κλάδου Sysco και να μειώσουν τα κόστη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΑΣΟΚ: Τροπολογία για την προστασία των οφειλετών από πλειστηριασμούς χωρίς δικαστική απόφαση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πτωτικό κλείσιμο με πιέσεις σε τεχνολογία και πρώτες ύλες
- Μήνυμα ΔΣΑ σε τράπεζες και funds μετά την απόσυρση του άρθρου 23: «Τέτοιες ρυθμίσεις δεν έχουν θέση στο Κράτος Δικαίου»
- Reuters: Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Τσέλσι διεκδικεί τη διεθνή αυτοκρατορία της Lukoil
- Πετρέλαιο: Υποχώρησαν οι εξαγωγές του Κόλπου τον Οκτώβριο – Στα 17,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως
- ΗΠΑ: Άλμα στις κενές θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο – Στα 7,52 εκατομμύρια
- CrediaBank: Απέκτησε χαρτοφυλάκιο επαναεξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων 37,4 εκατ. ευρώ
- Allwyn AG - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΣΗΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








