Η φωτιά στη Ρόδο καίει για ογδοη συνεχή ημέρα.
Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, παρουσία του ΓΓ κ. Μ. Φλουρή, του ΓΓ ΕΟΤ κ. Δ. Φραγκάκη, του Προέδρου ΞΕΕ κ. Α. Βασιλικού, με θέμα τις πυρκαγιές στο νησί της Ρόδου.
Το μήνυμα της κ. Κεφαλογιάννη ήταν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ξεκάθαρο: «Η Ελλάδα και ο ελληνικός τουρισμός έδειξαν ότι μπορούν να αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικότητα τόσο μεγάλες και πολύπλοκες κρίσεις. Είναι αξιοθαύμαστη η στάση και η αντίδραση των κατοίκων της Ρόδου που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση αλληλεγγύης και αυταπάρνησης. Ξέρουμε καλά όμως, ότι έχουμε περάσει σε μια νέα φάση προκλήσεων που χρειάζονται άμεσες απαντήσεις. Ως μεσογειακή χώρα αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και πρέπει να απαντήσουμε σε όλες τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας».
Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε πως η ομάδα διαχείρισης κρίσεων που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Τουρισμού, λειτούργησε αποτελεσματικά και θα ενισχυθεί περαιτέρω καθώς συνέβαλλε αποφασιστικά στην άμεση αντιμετώπιση της κρίσης. Παρότι η κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη και με επιφύλαξη μέχρι την αποτίμηση του συνόλου των επιπτώσεων στις πληγείσες περιοχές, υπάρχουν σκέψεις για την υλοποίηση μέτρων και μηχανισμών στήριξης τα οποία σχεδιάζονται και θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο. Αξιοσημείωτο είναι πως γίνονται ήδη οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση προβολή του νησιού διεθνώς, ως ένας μοναδικά όμορφος και ασφαλής προορισμός, ενώ παράλληλα σχεδιάζονται δράσεις για το επόμενο διάστημα όπως η αναβαθμισμένη συμμετοχή της Ρόδου στη διεθνή έκθεση WTM στο Λονδίνο το Νοέμβριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πύρινος εφιάλτης στη Χαλκιδική: Εκκενώθηκαν Σίβηρη και Φούρκα – Απεγκλωβισμοί κατοίκων διά θαλάσσης, φλόγες δίπλα στα σπίτια
- Tesla: «Εξαγόρασε» τους απεργούς και έβαλε τέλος στην τριετή μάχη στη Σουηδία
- Υπ. Παιδείας για ιδιωτικά ΑΕΙ και απόφαση ΣτΕ: Θα παρέμβουμε ώστε κανένας φοιτητής να μην χάσει το ακαδημαϊκό έτος
- ΕΛ. Δ. ΜΟΥΖΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.Μ. & Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ
- Νέος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ο Παναγιώτης Γιαννακούλιας
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- Αφού φορολόγησε το χαρτζιλίκι του παππού, τώρα η ΑΑΔΕ εξηγεί ότι… δεν την ενδιαφέρουν τα μικροποσά
- Συμμαχία Σκαραμαγκά, Qualco και Olympic Marine για ελληνικό θαλάσσιο drone
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








