"Η εκτέλεση στις ΗΠΑ με την εισπνοή αζώτου, σε παγκόσμια πρώτη, μπορεί να συνιστά βασανιστήριο"
Η εκτέλεση στις ΗΠΑ με την εισπνοή αζώτου, σε παγκόσμια πρώτη, «μπορεί να συνιστά βασανιστήριο», κατήγγειλε ο Υπατος Αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Φόλκερ Τουρκ.
«Λυπάμαι πολύ για την εκτέλεση του Κένεθ Γιουτζίν Σμιθ στην Αλαμπάμα παρά τις σοβαρές ανησυχίες για το γεγονός ότι η μη δοκιμασμένη αυτή μέθοδος της ασφυξίας με άζωτο μπορεί να συνιστά βασανιστήριο ή βάναυση, απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση», δήλωσε ο Φόλκερ Τουρκ.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση καταγγέλλει την «ιδιαίτερα βάναυση» εκτέλεση με εισπνοή αζώτου στις ΗΠΑ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Η Ευρωπαϊκή Ενωση εκφράζει την βαθιά της λύπη για την εκτέλεση του Κένεθ Γιουτζίν Σμιθ στην Αλαμπάμα» και καταγγέλλει την «ιδιαιτέρως βάναυση» μέθοδο εκτέλεσης που «επιβαρύνεται από το γεγονός ότι ο φυλακισμένος υπήρξε ήδη αντικείμενο απόπειρας εκτέλεσης τον Νοέμβριο 2022», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν. Η ΕΕ υπενθυμίζει ότι είναι αντίθετη με την επιβολή της θανατικής ποινής «υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στην Καλαμάτα με το αξίας 600 εκατ. ευρώ σκάφος του ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι
- Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς στη Νέα Υόρκη
- Έκρηξη σε εργοστάσιο στη Ρωσία με τουλάχιστον 20 νεκρούς
- Αλ. Γιακουμάκης: Από τη Hyatt, στο Εmpiria Group του Α. Ηλιόπουλου, Complex Sales Manager
- Ο Τραμπ αποκλείει ανάκτηση Κριμαίας από την Ουκρανία ή την ένταξή της στο ΝΑΤΟ
- Ιωάννινα: Σε εξέλιξη η δασική πυρκαγιά στη Βοβούσα
- Ποια χώρα έκπληξη μπαίνει στην πυρηνική ενέργεια
- Πάρις Χίλτον: Πούλησε 63 εκατ. ευρώ τη βίλα της στο Μαλιμπού
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις