"Η εκτέλεση στις ΗΠΑ με την εισπνοή αζώτου, σε παγκόσμια πρώτη, μπορεί να συνιστά βασανιστήριο"
Η εκτέλεση στις ΗΠΑ με την εισπνοή αζώτου, σε παγκόσμια πρώτη, «μπορεί να συνιστά βασανιστήριο», κατήγγειλε ο Υπατος Αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Φόλκερ Τουρκ.
«Λυπάμαι πολύ για την εκτέλεση του Κένεθ Γιουτζίν Σμιθ στην Αλαμπάμα παρά τις σοβαρές ανησυχίες για το γεγονός ότι η μη δοκιμασμένη αυτή μέθοδος της ασφυξίας με άζωτο μπορεί να συνιστά βασανιστήριο ή βάναυση, απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση», δήλωσε ο Φόλκερ Τουρκ.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση καταγγέλλει την «ιδιαίτερα βάναυση» εκτέλεση με εισπνοή αζώτου στις ΗΠΑ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Η Ευρωπαϊκή Ενωση εκφράζει την βαθιά της λύπη για την εκτέλεση του Κένεθ Γιουτζίν Σμιθ στην Αλαμπάμα» και καταγγέλλει την «ιδιαιτέρως βάναυση» μέθοδο εκτέλεσης που «επιβαρύνεται από το γεγονός ότι ο φυλακισμένος υπήρξε ήδη αντικείμενο απόπειρας εκτέλεσης τον Νοέμβριο 2022», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν. Η ΕΕ υπενθυμίζει ότι είναι αντίθετη με την επιβολή της θανατικής ποινής «υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι συγγενείς των θυμάτων Τεμπών απέναντι σε ένα σύστημα που ξεπερνάει τα ανθρώπινα όρια
- Αμοιβή $10 εκατ. από ΗΠΑ για πληροφορίες των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης
- Αεροδρόμιο Τερουέλ στην Ισπανία: Ασφαλές καταφύγιο για αεροπλάνα που καθηλώθηκαν λόγω του πολέμου
- Tο ΝΑΤΟ απέσυρε όλη την αποστολή που είχε στο Ιράκ
- Μέση Ανατολή: 1.021 οι νεκροί στο Λίβανο από τις επιθέσεις του Ισραήλ
- Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει άδεια στις ΗΠΑ για χρήση βάσεων κατά του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ
- Ποινή στο Φουρνιέ, χάνει το ντέρμπι με Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα
- Νέα διοικητική δομή για το project Audi F1
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








