Αντικείμενο της σύμβασης είναι η υλοποίηση του έργου : «SUB9. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ -ΥΠΟΕΡΓΟ 2: ΚΤΙΡΙΑΚΑ»
Σύμβαση με τις Κτιριακές Υποδομές για κατασκευή έργου αξίας 11,7 εκατ. ευρώ, υπέγραψε η εταιρεία ΕΚΤΕΡ. Αντικείμενο της σύμβασης σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η υλοποίηση του έργου : «SUB9. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ -ΥΠΟΕΡΓΟ 2: ΚΤΙΡΙΑΚΑ».
Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου υπάγεται η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., προβλέπεται η ανέγερση δύο νέων κτιρίων στο υφιστάμενο συγκρότημα του Ινστιτούτου, που θα αποτελέσουν το νέο Κέντρο Ερευνών Παθογόνων Παραγόντων.
Πρόκειται για:
· Το Κτίριο Ερευνητικών Εργασιών (LAB), το οποίο θα στεγάσει υπερσύγχρονα επιστημονικά εργαστήρια αυξημένης βιοασφάλειας (BSL3+), εξοπλισμένα με ρομποτικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας.
· Το Κτίριο Γραφείων, Εκπαίδευσης και Διαμονής (HUB), το οποίο θα περιλαμβάνει χώρους εργασίας, αίθουσα σεμιναρίων, χώρους φιλοξενίας επιστημόνων, καθώς και χώρους εστίασης.
Επιπρόσθετα, στο συνολικό κτιριακό συγκρότημα του Ινστιτούτου προβλέπεται η σύνδεση των δύο προστιθεμένων κτιρίων με εναέρια κλειστή πεζογέφυρα. Τα νέα κτίρια θα συνδεθούν με γέφυρα και με τα δύο υφιστάμενα κτίρια του Παστέρ.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας ΕΚΤΕΡ, που ανέλαβε το έργο
Η εταιρεία ΕΚΤΕΡ Α.Ε. γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι σήμερα 13.03.2025 υπέγραψε σύμβαση έργου με τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. . Αντικείμενο της σύμβασης είναι η υλοποίηση του έργου : «SUB9. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ -ΥΠΟΕΡΓΟ 2: ΚΤΙΡΙΑΚΑ».
Η συμβατική αμοιβή ορίσθηκε στο κατ’ αποκοπήν ποσό των 11.639.580,46 € (πλέον Φ.Π.Α. 24%), ενώ η συνολική προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης ορίζεται έως 31.05.2026.
Μετά την υπογραφή της παραπάνω σύμβασης το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των Δημοσίων και Ιδιωτικών έργων που εκτελεί η ΕΚΤΕΡ Α.Ε (αμιγώς ή μέσω συμμετοχής της σε κοινοπραξίες) ανέρχεται στο ποσό των 116,60 εκ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
- Την Παρασκευή 2/5 η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία
- Υπέγραψαν ΗΠΑ και Ουκρανία για τα ορυκτά
- Πρωτομαγιά: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις