Αντικείμενο της σύμβασης είναι η υλοποίηση του έργου : «SUB9. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ -ΥΠΟΕΡΓΟ 2: ΚΤΙΡΙΑΚΑ»
Σύμβαση με τις Κτιριακές Υποδομές για κατασκευή έργου αξίας 11,7 εκατ. ευρώ, υπέγραψε η εταιρεία ΕΚΤΕΡ. Αντικείμενο της σύμβασης σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η υλοποίηση του έργου : «SUB9. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ -ΥΠΟΕΡΓΟ 2: ΚΤΙΡΙΑΚΑ».
Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου υπάγεται η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., προβλέπεται η ανέγερση δύο νέων κτιρίων στο υφιστάμενο συγκρότημα του Ινστιτούτου, που θα αποτελέσουν το νέο Κέντρο Ερευνών Παθογόνων Παραγόντων.
Πρόκειται για:
· Το Κτίριο Ερευνητικών Εργασιών (LAB), το οποίο θα στεγάσει υπερσύγχρονα επιστημονικά εργαστήρια αυξημένης βιοασφάλειας (BSL3+), εξοπλισμένα με ρομποτικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας.
· Το Κτίριο Γραφείων, Εκπαίδευσης και Διαμονής (HUB), το οποίο θα περιλαμβάνει χώρους εργασίας, αίθουσα σεμιναρίων, χώρους φιλοξενίας επιστημόνων, καθώς και χώρους εστίασης.
Επιπρόσθετα, στο συνολικό κτιριακό συγκρότημα του Ινστιτούτου προβλέπεται η σύνδεση των δύο προστιθεμένων κτιρίων με εναέρια κλειστή πεζογέφυρα. Τα νέα κτίρια θα συνδεθούν με γέφυρα και με τα δύο υφιστάμενα κτίρια του Παστέρ.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας ΕΚΤΕΡ, που ανέλαβε το έργο
Η εταιρεία ΕΚΤΕΡ Α.Ε. γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι σήμερα 13.03.2025 υπέγραψε σύμβαση έργου με τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. . Αντικείμενο της σύμβασης είναι η υλοποίηση του έργου : «SUB9. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ -ΥΠΟΕΡΓΟ 2: ΚΤΙΡΙΑΚΑ».
Η συμβατική αμοιβή ορίσθηκε στο κατ’ αποκοπήν ποσό των 11.639.580,46 € (πλέον Φ.Π.Α. 24%), ενώ η συνολική προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης ορίζεται έως 31.05.2026.
Μετά την υπογραφή της παραπάνω σύμβασης το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των Δημοσίων και Ιδιωτικών έργων που εκτελεί η ΕΚΤΕΡ Α.Ε (αμιγώς ή μέσω συμμετοχής της σε κοινοπραξίες) ανέρχεται στο ποσό των 116,60 εκ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Stellantis: Μεταφέρει την παραγωγή του Jeep Compass στις ΗΠΑ και ο Καναδάς απειλεί με νομικά μέτρα
- Τραμπ: «Μιλάω με Πούτιν, τώρα»
- ΔΕΗ: Έκλεισε το βιβλίο για το «πράσινο» ομόλογο – Στο 4,25% το επιτόκιο
- Πράσινο φως για τεχνητό υποβρύχιο αξιοθέατο στον Δήμο Αγίου Βασιλείου
- THEON στην AUSA 2025: Επιταχύνει την επέκτασή της στις ΗΠΑ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ολοκλήρωσαν με κέρδη – Βουτιά 9,3% από Nestle
- Μαζική αγωγή από 3.000 Βρετανούς κατά της Johnson & Johnson για το παιδικό ταλκ
- Reuters: Το Κατάρ απειλεί την ΕΕ με διακοπή τροφοδοσίας LNG
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις