Η Βουλγαρία ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα γίνει στο Λίβερπουλ της Αγγλίας την άνοιξη του 2023.
Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς από τη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο είχαν ήδη επιβεβαιώσει ότι δεν θα λάβουν μέρος το 2023, λόγω του αυξημένου κόστους συμμετοχής.
Σύμφωνα με το BBC News, οι χώρες κλήθηκαν να πληρώσουν περισσότερα για να αναπληρώσουν τα χρήματα που χάθηκαν μετά την απαγόρευση της Ρωσίας.
Η EBU, η οποία διοργανώνει τον διαγωνισμό, επιβεβαίωσε τον κατάλογο των 37 συμμετεχόντων για τον διαγωνισμό του 2023.
Το ποσό που πληρώνει κάθε χώρα, προκειμένου να συμμετάσχει δεν δημοσιοποιείται, αλλά το συνολικό κόστος μεταξύ όλων των συμμετεχόντων συνήθως ανέρχεται σε περίπου 5 εκατομμύρια λίρες, με τον οικοδεσπότη να πληρώνει ένα επιπλέον ποσό.
Στη φωτογραφία οι Intelligent Music Project από την περυσινή συμμετοχή της Χώρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε
- Το Ducasse Baccarat στο Παρίσι, το πιο όμορφο εστιατόριο στον κόσμο για το 2025
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Νεκρός στο ξενοδοχείο 27χρονος Νορβηγός αθλητής
- Ανάλυση CNN: Πόσο πραγματικός είναι ο κίνδυνος ενός πολέμου στην Ευρώπη;
- Τουρκία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τη συντριβή του μοιραίου Falcon – Βρέθηκε το μαύρο κουτί
- Έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο: Το ελληνικό FBI ανέλαβε τις έρευνες
- NYT: Γιατί η Ρωσία πιθανότατα θα απορρίψει το νέο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ – Ουκρανίας
- Πάπας Λέων ΙΔ΄: Την κατάσταση που βιώνει η Γάζα έθιξε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








