Μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής 17,52 εκατ. μετοχών, η AtlasInvest αύξησε τη θέση της, με πωλητή τη Reggeborgh, η οποία παραμένει βασικός μέτοχος της εισηγμένης
Αναδιάταξη στον μετοχικό χάρτη της ΕΛΛΑΚΤΩΡ καταγράφεται μετά τη μεταβίβαση πακέτου 17.522.350 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 5,032% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.
Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου 2026 μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής (OTC), με την AtlasInvest Holding B.V. να εμφανίζεται ως αγοράστρια και τη Reggeborgh Invest B.V. ως πωλήτρια.
Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η AtlasInvest κατέχει πλέον 51.637.210 μετοχές και δικαιώματα ψήφου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που αντιστοιχούν σε συνολικό ποσοστό 14,83%, έναντι 34.114.860 μετοχών και ποσοστού 9,798% πριν από τη συναλλαγή. Η γνωστοποίηση συνδέεται και με την υπέρβαση του ορίου του 10% στα δικαιώματα ψήφου της εισηγμένης.
Από την άλλη πλευρά, η Reggeborgh, μετά τη μεταβίβαση του ίδιου πακέτου μετοχών, περιορίζει τη συμμετοχή της σε 207.500.000 μετοχές και δικαιώματα ψήφου, ήτοι σε ποσοστό 59,594%, από 225.022.350 μετοχές και ποσοστό 64,626% που κατείχε προ της συναλλαγής. Παρά τη μείωση, η ολλανδική εταιρεία παραμένει ο κυρίαρχος μέτοχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Λαμβανομένων υπόψη των ιδίων μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η συμμετοχή της AtlasInvest διαμορφώνεται σε 14,92%, ενώ της Reggeborgh σε 59,956%. Η κίνηση αποτυπώνει ενίσχυση της παρουσίας της AtlasInvest στην εισηγμένη, χωρίς ωστόσο να ανατρέπει τον έλεγχο της Reggeborgh στον όμιλο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γαλλία και Γερμανία βάζουν τέλος στο κοινό μαχητικό FCAS
- Ευρωπαϊκές αγορές: Τα αντικρουόμενα μηνύματα από τη Μ. Ανατολή προκάλεσαν νευρικότητα
- Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Περαχώρα Λουτρακίου – Συνελήφθη 71χρονος Γάλλος
- Ενεργειακό σοκ στην ΕΕ από τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή: 47 δισ. ευρώ το κόστος σε 10 ημέρες
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο 14,83% ενισχύθηκε η AtlasInvest – Στο 59,59% υποχώρησε η Reggeborgh
- Η βρετανική επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κινείται νομικά κατά του Νιλ Γούντφορντ για μη αδειοδοτημένες επενδυτικές συμβουλές
- Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώνονται ο Ε65, η επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης και τα πρώτα 10 χλμ. του νέου ΒΟΑΚ
- QUALCO GROUP Α.Ε. - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








