Ο Έλον Μασκ, πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, δεν έχει πια κάποιο σπίτι στην κατοχή. Έχει επιλέξει να πουλήσει όλα τα ακίνητά του, για να αφιερωθεί στο όραμα εποικισμού του Άρη και τα άλλα επίγεια σχέδιά του. Αυτό ωστόσο που εκπλήσσει περισσότερο είναι ότι ο επιχειρηματίας με περιουσία σχεδόν 260 δισ. δολαρίων δεν είναι καν διατεθειμένος να… νοικιάσει.
Πού ζει λοιπόν; «Δεν έχω κάποιο μόνιμο μέρος αυτή τη στιγμή. Πραγματικά μένω σε σπίτια φίλων» είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον διοργανωτή των συνεδρίων TED, Κρις Άντερσον. «Όταν ταξιδεύω στην Bay Area, όπου βρίσκονται οι περισσότερες εγκαταστάσεις μηχανολογίας της Tesla, ουσιαστικά κοιμάμαι σε φίλους, που τυχαίνει να έχουν κενά δωμάτια» συμπλήρωσε.
Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχονται οι δισεκατομμυριούχοι για υπερβολικές πολυτέλειες σε μία εποχή οξυμένων ανισοτήτων, ο Μασκ είπε: «Σίγουρα θα ήταν προβληματικό εάν δαπαντούσε δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε προσωπική κατανάλωση. Αλλά δεν συμβαίνει καθόλου αυτό». Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν έχει στην κατοχή του ούτε γιοτ και καθώς είναι «εθισμένος» στη δουλειά δεν πηγαίνει στην πραγματικότητα σχεδόν ποτέ διακοπές.
Τι είναι για τον Μασκ η φιλανθρωπία;
Η μόνη «εξαίρεση» σε αυτό το lifestyle είναι το γεγονός ότι έχει στην κατοχή του ιδιωτικό τζετ. «Αν δεν χρησιμοποιώ όμως το αεροσκάφος, θα έχω λιγότερες ώρες στη διάθεσή μου για να δουλεύω» εξηγεί.
Ερωτηθείς από τον Άντερσον τι πιστεύει για τη φιλανθρωπική δραστηριότητα των δισεκατομμυριούχων, ο Μασκ είπε: «Εάν πραγματικά νοιάζεσαι για το καλό, η φιλανθρωπία είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Η Space X, η Tesla, η Neuralink, η Boring Company είναι φιλανθρωπία. Φιλανθρωπία σημαίνει αγάπη για την ανθρωπότητα και υπό αυτή την έννοια οι εταιρείες είναι φιλανθρωπία».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Ευρωπαίος Ανακριτής χορήγησε προθεσμίες για απολογίες
- Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα από πλευράς του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία
- Αίγυπτος: Πέντε νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της αραβικής ενεργειακής ασφάλειας
- Μπρατάκος (ΕΒΕΑ): “Ο διάλογος δεν είναι επιλογή, είναι ευθύνη”
- Super League: Ξεχωρίζει το ματς Αρης – Ολυμπιακός (20:00) στο “Κλ. Βικελίδης”
- Οικογένεια Ανιέλι: Απέρριψε τεράστια πρόταση για πώληση της Γιουβέντους στην Tether
- Γερμανία: Πέντε συλλήψεις για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας
- ΕΕ: Μείωση κατά 90% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ο στόχος έως το 2040
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








