Ο Γενικός Δείκτης κατά το γ΄ τρίμηνο 2023, σε σύγκριση με τον δείκτη του β΄ τριμήνου 2023, παρουσίασε αύξηση 0,7%
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Κατηγοριών Έργων Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών του Γ΄ τριμήνου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Γ΄ τριμήνου 2022, παρουσίασε αύξηση 3,2%, έναντι αύξησης 7,6% που σημειώθηκε κατά την σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2022.
Ο Γενικός Δείκτης κατά το Γ΄ τρίμηνο 2023, σε σύγκριση με τον δείκτη του Β΄ τριμήνου 2023, παρουσίασε αύξηση 0,7%, έναντι αύξησης 1,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2022 (Πίνακας 2). Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2022 – Σεπτεμβρίου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2021 – Σεπτεμβρίου 2022, παρουσίασε αύξηση 5,1%, έναντι αύξησης 5,9% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Κόστους Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών του Γ΄ τριμήνου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Γ΄ τριμήνου 2022, παρουσίασε αύξηση 5,6%, έναντι αύξησης 9,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2022 με το 2021. Ειδικότερα, η ετήσια αύξηση κατά 5,6%, οφείλεται στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Υλικών κατά 6,8% και στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Αμοιβής Εργασίας κατά 3,5%.
Ο Γενικός Δείκτης κατά το Γ΄ τρίμηνο 2023, σε σύγκριση με τον δείκτη του Β΄ τριμήνου 2023, παρουσίασε αύξηση 1,1%, έναντι αύξησης 2,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2022.
Ειδικότερα, η τριμηνιαία αύξηση κατά 1,1%, οφείλεται στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Υλικών κατά 1,2% και στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Αμοιβής Εργασίας κατά 0,9% (Πίνακες 4, 6). Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2022 – Σεπτεμβρίου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2021 – Σεπτεμβρίου 2022, παρουσίασε αύξηση 7,4%, έναντι αύξησης 7,7% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Reuters: Η Meta έχει έσοδα 16 δισ. δολαρίων από κακόβουλες διαφημίσεις
- Μητσοτάκης στον Επίτροπο Γεωργίας: Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την τακτοποίηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Με υπογραφή Active ο ψηφιακός βηματισμός της Ελλάδας
- Αλαλούμ με το τρένο που μπήκε σε λάθος γραμμή: Επιβεβαιώνει η Hellenic Train, διαψεύδει ο ΟΣΕ και ο Κυρανάκης
- British Airways: Δωρεάν WiFi Starlink εν πτήση σε όλο τον στόλο της το 2026
- Eurobank: Θετικές ενδείξεις για απασχόληση και ανάπτυξη το γ’ τρίμηνο
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Διευκρινίσεις για τον έλεγχο συγκεντρώσεων επιχειρήσεων
- Γουίλιαμς (Fed): Ισως χρειαστεί αύξηση του ισολογισμού για κάλυψη της ανάγκης ρευστότητας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








