Επιλέχτηκε από το Global Teacher Prize του Varkey Foundation, σε συνεργασία με την UNESCO
Ενα χριστουγεννιάτικο δώρο φαντάζει η σημαντική διάκριση που έλαβε η εκπαιδευτικός Παναγιώτα Διαμαντή, η δασκάλα στα Φουρνά Ευρυτανίας, η οποία μαζί πατέρα Κωνσταντίνο, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ξαναζωντανέψουν το απομονωμένο χωριό, που οδήγησε σε μια πανελλαδική εκστρατεία αναβίωσης της υπαίθρου και αποκέντρωσης.
Όπως έγραψε η ίδια σε νέα ανάρτησή της:
«Με μεγάλη τιμή και χαρά ανακοινώθηκε και επίσημα η ένταξή μου στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς παγκοσμίως από το Global Teacher Prize του Varkey Foundation, σε συνεργασία με την UNESCO, έναν θεσμό παγκόσμιας εμβέλειας που αξιολογεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς με βάση τον παιδαγωγικό αντίκτυπο, την κοινωνική προσφορά και την εκπαιδευτική ηγεσία.
»Η διάκριση προέκυψε μετά από πολυεπίπεδη διεθνή αξιολόγηση χιλιάδων υποψηφιοτήτων από ανεξάρτητες επιτροπές παγκόσμιου κύρους, με κριτήρια τον παιδαγωγικό αντίκτυπο, την κοινωνική προσφορά και την εκπαιδευτική ηγεσία.
»Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, Ελληνίδα εκπαιδευτικός από μικρό μονοθέσιο δημοτικό σχολείο συγκαταλέγεται στη λίστα αυτή και αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη να εκπροσωπώ τη χώρα μας διεθνώς!
«Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, Ελληνίδα εκπαιδευτικός από μικρό μονοθέσιο δημοτικό σχολείο συγκαταλέγεται στη λίστα αυτή και αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη να εκπροσωπώ τη χώρα μας διεθνώς!»
»Ανάμεσα σε συναδέλφους από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Ωκεανία και την Αφρική, από περιοχές εξαιρετικά προηγμένες αλλά και περιοχές όπου η εκπαίδευση δεν είναι αυτονόητο δικαίωμα αλλά καθημερινός αγώνας, συναντώ εκπαιδευτικούς που παράγουν πραγματικό κοινωνικό και εκπαιδευτικό αποτύπωμα!
»Έργα υψηλού επιπέδου και ουσίας που είναι ειλικρινά τιμή μου να βρίσκομαι ανάμεσά τους!».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε ο Στέφανος Μάνος, 87 ετών
- Σίβηρη Χαλκιδικής: Δικογραφία για τη μεγάλη φωτιά σε εργολάβους και στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ
- Δεκαπενταύγουστος μετ’ εμποδίων: Συνεχίζονται τα προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
- Wall Street: Νέα ρεκόρ, αλλά η εβδομάδα έκλεισε με περισσότερη επιφυλακτικότητα
- Ιράν προς ΗΠΑ: «Αποδεχθείτε την ήττα» ενώ ο Τραμπ ζητά από τους Αμερικανούς να αποδεχθούν τις υψηλότερες τιμές καυσίμων
- Δεκαπενταύγουστος: Η Ελλάδα τιμά την Παναγία
- Σφοδρές αντιδράσεις για τις διακοπές Μακρόν ενώ η χώρα δοκιμάζεται από πυρκαγιές
- Σεισμός 7,7 Ρίχτερ χτύπησε την Ινδονησία: Νεκροί, ζημιές και χιλιάδες κάτοικοι άστεγοι
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








