Μείωση 0,8% στη διακίνηση εμπορευμάτων
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα διακίνησης επιβατών, εμπορευμάτων και κινητών μονάδων στους Ελληνικούς λιμένες κατά το δ΄ τρίμηνο 2024. Ειδικότερα:
• Η συνολική διακίνηση επιβατών στους Ελληνικούς λιμένες το δ΄ τρίμηνο 2024 σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2023 παρουσίασε αύξηση κατά 4,8%. Αύξηση κατά 11,1% παρατηρήθηκε και κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δ΄ τριμήνου 2023 προς το δ΄ τρίμηνο 2022.
• Η συνολική διακίνηση εμπορευμάτων στους Ελληνικούς λιμένες το δ΄ τρίμηνο 2024 σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2023 παρουσίασε μείωση κατά 0,8%. Μείωση κατά 1,1% παρατηρήθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δ΄ τριμήνου 2023 προς το δ΄ τρίμηνο 2022.
• Η συνολική διακίνηση κινητών μονάδων (τροχοφόρων) στους Ελληνικούς λιμένες το δ΄ τρίμηνο 2024 σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο του 2023 παρουσίασε αύξηση κατά 3,7%. Αύξηση κατά 6,8% παρατηρήθηκε και κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δ΄ τριμήνου 2023 προς το δ΄ τρίμηνο 2022.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Reuters: Πώς αντέδρασαν οι επενδυτές στην είδηση για μη συμφωνία για την Ουκρανία
- AMD: Νέο ρεκόρ στο μερίδιο αγοράς στους desktop υπολογιστές
- Ερχεται στις 10/09 η πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη
- Πολιτική Προστασία: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Χαλκιδικής
- Ολυμπιακός: Αυλαία στα φιλικά προετοιμασίας με αντίπαλο την Ιντερ (21.30)
- Αχαϊα: Πυρκαγιά στην περιοχή Λιβάρτζι, μήνυμα από το 112
- Πακιστάν: Πάνω από 320 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των πλημμυρών
- Πύργος: Φωτιά κοντά σε σπίτια, μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις