Μείωση 1% σημείωσε ο αριθμός των φαρμακείων στη χώρα το 2015 σε σύγκριση με το 2014, καθώς λειτούργησαν 10.380 φαρμακεία, εκ των οποίων τα 3.739 φαρμακεία (ποσοστό 36%) βρίσκονται στην Αττική. Η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στην Πελοπόννησο (8%) και στη Δυτική Ελλάδα (6%), ενώ αύξηση παρατηρήθηκε στην Κρήτη (3%), στη Δυτική Μακεδονία (2%), στο Βόρειο Αιγαίο (1%) και στα Ιόνια Νησιά (1%).
Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, ανά 10.000 κατοίκους της χώρας αντιστοιχούν 9,5 φαρμακεία. Οι περιφέρειες με τη μεγαλύτερη πυκνότητα σε φαρμακεία ως προς τον πληθυσμό τους είναι η Θεσσαλία (10,9), η Κεντρική Μακεδονία (10,3) και η Αττική (9,7), ενώ η μικρότερη πυκνότητα εμφανίζεται στη Στερεά Ελλάδα (8).
Παράλληλα, πέρυσι εργάστηκαν στα φαρμακεία 11.299 φαρμακοποιοί, ενώ υπήρχαν 126 φαρμακαποθήκες από 120 το 2014 (αύξηση 5%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Financial Times: Ο Τραμπ πιέζει για ελάχιστους δασμούς 15 – 20% σε όλα τα προϊόντα της ΕΕ
- Βρετανικό δικαστήριο: Η JP Morgan πρέπει να σταματήσει τις αγωγές σε Viva και Καρώνη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ολοκλήρωσαν τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου
- Reuters: Τα ελληνικά τάνκερ θα συνεχίσουν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο
- Φωτιά στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη στην Πατησίων – Ο ηθοποιός βρισκόταν μέσα
- Ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τα ΑΤΜ της Πειραιώς – Πυρά αντιπολίτευσης, θεατές κυβέρνηση και ΤτΕ
- Τυχερά παιχνίδια: Πάνω από 6,7 δισ. ευρώ ο τζίρος στο 5μηνο
- ΟΠΑΠ: Με 100% στη Stoiximan, καθώς εξαγόρασε το 15,51% με 91,6 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις