Ελλάδα

ΕΛΣΤΑΤ: Σημαντική πτώση 39,4% στους νεκρούς και 4,2% στα τροχαία ατυχήματα τον Οκτώβριο

Financialreport.gr

Επίσης, παρουσιάστηκε μείωση κατά 15,7% σε βαριά τραυματίες και κατά 8,6% σε ελαφρά τραυματίες

Αισθητά βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα της οδικής ασφάλειας στη χώρα τον Οκτώβριο του 2025, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Τα οδικά τροχαία ατυχήματα που προκάλεσαν θάνατο ή τραυματισμό μειώθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι η μεγάλη πτώση στον αριθμό των νεκρών.

Συγκεκριμένα:

Τα Οδικά Τροχαία Ατυχήματα που συνέβησαν σε ολόκληρη τη Χώρα και προκάλεσαν τον θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, μειώθηκαν κατά 4,2% σε
σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2024 (906 τον Οκτώβριο του 2025, έναντι 946 τον Οκτώβριο του 2024).

Από τα παθόντα πρόσωπα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, καταγράφηκαν 40 νεκροί, 43 βαριά τραυματίες και 1.016 ελαφρά τραυματίες, έναντι 66 νεκρών, 51 βαριά τραυματιών και 1.111 ελαφρά τραυματιών τον Οκτώβριο του 2024, παρουσιάζοντας μείωση κατά 39,4% σε νεκρούς, κατά 15,7% σε βαριά τραυματίες και κατά 8,6% σε ελαφρά τραυματίες.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu