Ο ανταγωνισμός προσφέρει πολλαπλάσιες αμοιβές, υποστηρίζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στην ανακοίνωσή τους, που κάνουν λόγο για μελλοντικό σχέδιο
Σάλος έχει προκύψει από την αποκάλυψη ότι η διοίκηση των ΕΛΤΑ σε εισήγησή της προς τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, προτείνει αστρονομικές αυξήσεις για 7 διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού που ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο σε 204 ταχυδρομεία σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία το επιβεβαιώνουν με μια ανακοίνωση… διάψευσης.
Η αποκάλυψη για τις αστρονομικές αυξήσεις έγινε από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ: «Σε “μυστική” εισήγηση της διοίκησης των ΕΛΤΑ “προς τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων”, προτάθηκε ο υπερδιπλασιασμός των ετήσιων βασικών αποδοχών των επτά γενικών διευθυντών των ΕΛΤΑ! Συγκεκριμένα, προτάθηκε οι αποδοχές αυτές να αυξηθούν από τα 55.812 ευρώ σήμερα, στα 125.000 ευρώ, δηλαδή να ενισχυθούν κατά 69.188 ευρώ!».
Να σημειωθεί ότι στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται τα διάφορα bonus και οι έξτρα παροχές, όπως το «Βραχυπρόθεσμο Κίνητρο Απόδοσης – STI», η θεσμοθέτηση του οποίου ζητείται επίσης να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση και να αντιστοιχεί σε ποσοστά 20% έως 30% επί του βασικού μισθού των γενικών διευθυντών!
Τα ΕΛΤΑ επιβεβαιώνουν… διαψεύδοντας
«Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται κανένα ζήτημα αυξήσεων στα στελέχη των ΕΛΤΑ. Η συζήτηση για την πολιτική αμοιβών θα επανεξεταστεί, αφού ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός και σταθεροποιηθούν τα οικονομικά της εταιρείας.
Οι προτάσεις, που είχαν κατατεθεί, αφορούν αποκλειστικά τη δυνατότητα προσέλκυσης στελεχών από την αγορά, όπου ο ανταγωνισμός προσφέρει πολλαπλάσιες αμοιβές. Ωστόσο, τα ΕΛΤΑ οφείλουν να ισορροπήσουν ανάμεσα στις πραγματικές ανάγκες για ικανή διοικητική στελέχωση και στη βιώσιμη διαχείριση των πόρων τους. Γι’ αυτό οποιαδήποτε μελλοντική συζήτηση θα γίνει μόνο με πλήρη σεβασμό στις οικονομικές δυνατότητες και στην πορεία του επιχειρησιακού σχεδίου».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Άνοδος στη Wall Street μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου
- Μέτρα κατά της «αθέμιτης κερδοφορίας»: Τι λένε οι υπουργοί και τι ισχύει με βάση τις αποφάσεις
- Servicers σε ρόλο εισπράκτορα: Πίεση σε χαμηλόμισθους δανειολήπτες χωρίς δυνατότητα πληρωμής
- Παράταση και για το 2026 απαλλαγής ΕΝΦΙΑ για πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές
- Μητσοτάκης: Σε 15 μέρες οι ανακοινώσεις για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες
- Καστελόριζο: Βυθίστηκε σκάφος της Frontex – Ανάμεσα στους τραυματίες η πρέσβειρα της Εσθονίας
- ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν. 3556/2007
- Attica Group: Ανανέωση στόλου με αγορά τριών νέων πλοίων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








