Το CO2 θα φθάνει κυρίως με αγωγούς τρίτων μερών, την στιγμή που κάποιες ποσότητες θα παραλαμβάνονται και με φορτία CO2 στις χερσαίες εγκαταστάσεις από φορτηγά μέσω πιλοτικών έργων.
Ένα βήμα περαιτέρω στην έναρξη του έργου αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο Καβάλας έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι από το Υπουργείο Ενέργειας του έργου αποθήκευσης CO2 της Energean στον Πρίνο Καβάλας.
Η απόφαση αυτή (ΑΕΠΟ) συνδέεται με την α’ φάση ανάπτυξης του έργου, κατά την οποία η αρχική ονομαστική δυναμικότητα θα είναι μέχρι 1 MTPA για 20 χρόνια.
Κατά πηγές από την εταιρεία, το CO2 θα φθάνει κυρίως με αγωγούς τρίτων μερών, την στιγμή που κάποιες ποσότητες θα παραλαμβάνονται και με φορτία CO2 στις χερσαίες εγκαταστάσεις από φορτηγά μέσω πιλοτικών έργων.
Εξάλλου, η έκδοση της ΑΕΠΟ ήταν απαραίτητο βήμα για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου, η οποία αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα, η θυγατρική της Energean, EnEarth, προχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε διεθνή διαγωνισμό για το γεωτρύπανο που θα αναλάβει τις απαραίτητες εργασίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΑΔΕ: Απάτη ΦΠΑ με πολυτελή μεταχειρισμένα μέσω βουλγαρικής εταιρείας – βιτρίνας
- Τουρκία: Οκτώ συλλήψεις και 1.024 παίκτες στο μικροσκόπιο για παράνομο στοιχηματισμό
- Αγρότες: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 12:00 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
- Υπερταμείο: Υπεγράφη η σύμβαση για την αξιοποίηση του ακινήτου “Σάνη Κασσάνδρας”
- Oμιλος ΔΕΗ: Eξι νέες αεριοστροβιλικές μονάδες σε Ρόδο, Κρήτη και Χίο
- Ξεκινά η υλοποίηση υδατοδρομίου στα Χανιά
- Κάλεσμα Καραβία για σπριντ επενδύσεων
- Τitan: Παρουσιάζει το πλάνο ανάπτυξης “TITAN Forward 2029”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








