Οκτώ γερμανικές εταιρείες ενδιαφέρονται για επενδύσεις και συνεργασίες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ελληνογερμανικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο.
Οι εταιρίες αυτές θα συμμετάσχουν σε επιχειρηματική αποστολή στην Ελλάδα και σε ημερίδα με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Ενσωμάτωση στο Δίκτυο της Ελλάδας», που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη 20 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι την ημερίδα διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.
Στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές θα αναλύσουν το θεσμικό πλαίσιο για επενδύσεις στις ΑΠΕ, καθώς και τις δυνατότητες εφαρμογής και τις προοπτικές χρήσης νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της αγοράς με εξειδίκευση στον τομέα των ΑΠΕ, καθώς και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής.
«Η Ελλάδα διαθέτει ένα μεγάλο δυναμικό από ΑΠΕ, στην ηπειρωτική καθώς και στη νησιωτική χώρα, όμως λόγω της μη σταθερούς ροής των ΑΠΕ, η αξιοποίηση της δυναμικότητας και η ενσωμάτωση αυτών στο δίκτυο ήταν στο παρελθόν προβληματική. Πλέον, το θέμα αυτό ξεπεράστηκε καθότι εφαρμόστηκαν ώριμες τεχνολογίες οι οποίες οδήγησαν σε ασφαλείς λύσεις ενσωμάτωσης», αναφέρει σε ανακοίνωση το ελληνογερμανικό επιμελητήριο.
Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται από την ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου http://griechenland.ahk.de/gr.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στεγαστική πολιτική 2026 – 2035: Το νέο σχέδιο για ενοίκια, κλειστά σπίτια, κοινωνική κατοικία και Golden Visa
- Νέα επένδυση logistics 6,9 εκατ. ευρώ στο Σχηματάρι από την ALUMINIUM S.A.
- Σκέψεις για οικονομικό κίνητρο στους αλιείς για την εξαλίευση λαγοκέφαλων
- Δύο σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη
- Το Ιράν ζητά από ΗΠΑ να σταματήσουν οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο
- Οριστικοποίηση κόστους επένδυσης του Mitsis Rinela στην Κρήτη
- Δήλωση Ανδρουλάκη για τα 30 χρόνια χωρίς Ανδρέα Παπανδρέου
- Νεκρός μηχανοδηγός και 89 τραυματίες από σύγκρουση τρένων κοντά στο Μπέντφορντ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








