Σύμφωνα με απόφαση της ΑΑΔΕ από 8/9/2025
Τα τρία τελωνεία του Πειραιά το 1ο, 2ο και 3ο ενοποιούνται σύμφωνα με απόφαση της ΑΑΔΕ. Το νέο, ενισχυμένο 1ο Τελωνείο Πειραιά θα βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία από τις 8 Σεπτεμβρίου 2025, ενισχύοντας τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές διαμετακομιστικό εμπόριο.
Αρμοδιότητες
Το 1ο Τελωνείο Πειραιά θα εξυπηρετεί όλες τις εμπορευματικές ροές και συναλλαγές που μέχρι σήμερα διαχειρίζονταν τα τρία Τελωνεία (1ο, 2ο και 3ο) Πειραιά, με χωρική αρμοδιότητα σε όλη την περιοχή δράσης τους.
Εξαιρείται ο τελωνισμός μεταχειρισμένων οχημάτων, ο οποίος δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητές του και θα συνεχίσει να πραγματοποιείται στα υπόλοιπα Τελωνεία της Αττικής.
Η οργανωτική αυτή μεταρρύθμιση αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδίου δράσης της ΑΑΔΕ για τον εκσυγχρονισμό και την αναμόρφωση του εθνικού τελωνειακού χάρτη, σε συνέχεια και της ψήφισης του νέου Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Κεντρικοί άξονες του σχεδίου είναι:
• Η κεντρικοποίηση των ελέγχων.
• Η αξιοποίηση του νέου ψηφιακού περιβάλλοντος για την υλοποίηση τελωνειακών διαδικασιών, λειτουργιών και ελέγχων.
• Η παρακολούθηση των εμπορευματικών ροών μέσω του Συστήματος Παρακολούθησης Επαγγελματικών Οχημάτων και Εμπορευματοκιβωτίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συνομιλίες Βρετανίας Φινλανδίας και Ολλανδίας για κοινή αμυντική χρηματοδότηση
- Πτώση για τη μετοχή της Capital Tankers στο ντεμπούτο της στο Όσλο
- Μέχρι τη Δευτέρα 23/3 οι αιτήσεις των ανέργων 18 – 29 ετών για τα 17.500 ευρώ της ΔΥΠΑ
- Ψηφιακή έκρηξη από ΟΤΕ με 250.000 γραμμές οπτικής ίνας και ταχύτητες ίντερνετ έως 1Gbps
- ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ - Πρόσκληση 28ης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης
- Έρχεται κι άλλο χτύπημα σε αγρότες, τρόφιμα, καταναλωτές: Άνοδος 30% στα λιπάσματα
- Το ευρώ ενισχύεται 0,07% στα 1,1518 δολάρια
- Euroleague: Ντέρμπι Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ (21:15)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








