Ζητούν να γίνουν γνωστά τα προϊόντα των εταιρειών Procter & Gamble και Unilever επί των οποίων διαπιστώθηκε παράβαση περί αθέμιτης κερδοφορίας και επιβλήθηκε πρόστιμο πριν από λίγες ημέρες
Εξώδικη πρόσκληση προς την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) και τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα απέστειλε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (Ε.Ε.Κ.Ε.), ζητώντας να ανακοινωθούν δημοσίως οι κωδικοί, οι επωνυμίες και γενικότερα οποιοδήποτε προσδιοριστικό στοιχείο των προϊόντων» επί των οποίων διαπιστώθηκε η παράβαση του άρθρ. 54 παρ.1 Ν. 5045/2023 περί αθέμιτης κερδοφορίας των δυο πολυεθνικών εταιρειών στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο πριν από λίγες ημέρες.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΔΩ
Σκοπός της δημοσιοποίησης όπως περιγράφουν στην πρόσκληση είναι να προκύψει η περιγραφή της παράβασης και να υπάρξει ορθή και ακριβής ενημέρωση των καταναλωτών.
Η Ένωση ζητά επίσης να ενημερωθεί για το χρονικό διάστημα που οι δυο πολυεθνικές παραβίασαν τη νομοθεσία, ρωτάει εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προτίθεται να επιβάλει ανώτατες τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες σημαντικά για τη διαβίωση των καταναλωτών.
Επίσης αναρωτιέται εάν έλεγξε η ΔΙΜΕΑ την αρχική τιμή επί της οποίας υπολόγισαν οι δυο πολυεθνικές την έκπτωση τουλάχιστον 5% για τουλάχιστον 6 μήνες, ώστε να αποκλειστεί ότι υπολογίστηκε η έκπτωση με αυξημένη τιμή.
Κλείνοντας την πρόσκληση μάλιστα η Ένωση τονίζει ότι θεωρεί ιδιαίτερα κρίσιμο και αναγκαίο να γίνουν αποσαφηνίσεις αφού έτσι θα αποδειχθεί εμπράκτως ότι, όπως ορθότατα επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, «η ελληνική αγορά δεν είναι “μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε” και ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει Έλληνες καταναλωτές και την ελληνική οικογένεια”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέχρι την κατανάλωση στα McDonald’s επηρέασε η πολιτική Τραμπ
- Επίθεση χάκερ και στα Harrods – Τρίτη βρετανική αλυσίδα που δέχτηκε κυβερνοεπίθεση
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις